Võit 69:60 viis Kalev/Cramo teist korda Eesti meistriliiga finaalseerias juhtima, vahendab Eesti Päevaleht.

Kolmanda võidu saanud kalevlased vajavad kulla saamiseks veel üht võitu. See võimalus avaneb neil esmaspäeval kodusaalis.

„Väikemees lõhkus meie rütmi korralikult ega lasknud meil mängida oma mängu," lausus Rocki kapten Gert Kullamäe. „Ta dikteeris nii rünnakul kui ka kaitses, tegutses nii, nagu talle meeldis."

„Politseinik" Fox

24 punkti, seitse vaheltlõiget ja viis korvisöötu panustanud Linehan rääkis, et kalevlased tahtsid võitu iga hinna eest.

„Tahame ka meistriks tulla. Esmapäeval on viimane mäng," lisas ta.

„John tegi finaalseeria parima etteaste," avaldas peatreener Nenad Vucinic tunnustust.

„Ta teadis, et peab esile astuma. Aga ma ei mõtle nii, et kellegi osa individuaalselt on teiste rollist tähtsam. Näiteks Rockis sõltub palju Tsintsadzest, aga kas ta on siis omakasupüüdmatu? Kas Beard tegutseb oma huvides? Jah, igal mängijal on nõrkus. John võiks paremini visata, aga kui tal oleks palju parem rünnak, mängiks ta NBA-s."

Varasemast palju parem oli ka Nate Fox, kes kogus 12 punkti ja 10 lauapalli.

„Suur aitäh Johnile ja Nate'ile!" lausus Kristjan Kangur. „Peatreener ütles, seda mängu tuleb võtta kui viimast kohtumist."

Kalev/Cramo ründaja Nate Fox ütles, et kogu meeskond pingutas kaitses 40 minutit, nagu suutis, rünnakul järgisid nad kokkulepitud plaani.

„Täna oli meie ees väljakutse näidata oma võimeid, mida olime hooaja jooksul korduvalt teinud," lausus Fox.

„Oli selge, et kui me ei anna endast maksimumi, võib seeria peagi lõppeda. Teadsime, et võitja selgitamiseks võib kuluda seitse matši ja tulime võitlema."

4000 vaatajat nägid seeria kõige jõulisemat heitlust, millega Rocki peatreeneri Indrek Visnapuu sõnul kohanesid paremini vastased.

„Meie omavahelistes kohtumistes on alati olnud tõuklemist, nügimist, surumist," hindas Fox jõulisi vastasseise. „Me ei lasknud end täna ära suruda, olime vaimselt tugevad. Olen selle üle uhke."

Jõuline heitlus

Foxi meelestatust näitas ilmekalt üks seik avapoolaja mängust. Gert Kullamäe takistas Linehani vea hinnaga, Kalevi tagamängija kukkus vastase tõukest üle küljejoone. Fox ruttas Kullamäe juurde ja toksas teda käevarrega.

„Mu kaaslane oli kukkunud, läksin talle appi," selgitas Fox. „Teate, et olen nii kogu hooaja suhtunud. Selles kohtumises oli palju mo­mente, kus üksteist tõugati. Näitasin selles olukorras: „See olen mina.""

TÜ/Rocki ründaja Janar Talts loetles puudusi: 21 pallikaotust, kehv visketabavus, vähe murdeid korvi alla.

„Jah, lauavõitluses olime suurelt üle 52 - 33, saime palju kordusviskeid, kuid meie visketabavus oli kehv," lisas ta. „Tuleb teha järeldused ja edasi võidelda. Niisama ei anta siin midagi ära! Loodame, et saame seeria Tartus lõpetada."