Osalejad, nagu ikka, tulevad lähiriikidest: Läti, Soome ja Rootsi. Kõiki mänge näeb otseülekandeswww.basket.ee/bsbc lehel (ilma kommentaarideta), niisamuti on otseülekanded Delfis. Õhtused Eesti koondise mängud ka kommentaaridega.

„BSBC on meie jaoks aasta olulisemaid turniire ning kindlasti tähtsaim noorte seas,“ sõnas Keio Kuhi, Eesti Korvpalliliidu peasekretär. „Peame olema uhked, et Põhjamaade regiooni suurim noorteturniir on meie korraldada, sest pretendente on teisigi. Seda suurem on meie püüd turniiri läbi viia kõrgel tasemel ning külalistele meeldival moel.“

BSBC vanuseklassid on endiselt U16 ja U18. „Suuri muutusi turniiril polegi ning see pole olnud ka eesmärk. Kõige olulisem ongi esile tuua, et BSBC toimub tänavu juba 11. korda. Tegu on meil Eestis küllap olulisima noorteturniiriga, mis annab võimaluse esimeseks kokuvõtteks meie aastakäikude suutlikkuse kohta. Sügisel määratud peatreenerid saavad pärast BSBC-d teha esimesi analüüse,“ tõdes Korvpalliliidu noortekoondiste projektijuht Raiko Matsalu.

Eile õhtul said selgeks Eesti noortekoondiste koosseisud. Sarnaselt täiskasvanute mudeliga otsustati seekord kaasata koondise juurde 14 mängijat, seetõttu mahtus koondisse enamus Tallinnas kolmepäevases laagris (28.-30. dets.) viibinud kandidaate.

Koosseisud leiab basket.ee/bsbc lehelt – Eesti koosseisud on seal vähemalt praeguseks üleval.

Koosseisudele lisaks infot niipalju, et puudu on kolm meie Itaalias pallivat noormeest – Arnold Mitt, Hugo Erkmaa ja Kaspar Treier, kel samal ajal toimub Saapamaal oluline U17 turniir.

Kristian Kullamäe ja Sander Raieste, kel oli probleeme vastavalt hüppeliigese ja põlvega, on siiski arvatud U16 koosseisu. Nagu ka Matthias Tass on 15. nimena endiselt kirjas U16 koosseisus, kuid tema eeldatavasti vigastusega pigem ei mängi.

BSBC-l on alati osalenud korvpaliagendid, nii ka seekord. Lisaks on tee Eestisse leidnud legendaarne kohtunik David Turner, kelle tõsisemad tööaastad jäid 70ndatesse.

BSBC-l on osalenud tulevased staarid nagu Jonas Jerebko, Petteri Koponen, Christian Drejer, Janis Strelnieks, Läti vennad Bertansid, Ludvik Hakanson, Elina Babkina ja Siim-Sander Vene, Sabine Niedola.

Sügisel said paika uue tsükli noortekoondiste peatreenerid ja abijõud:

U 18 noormehed (sündinud 1997 ja hiljem). Peatreener Rait Käbin, abitreener Olari Narits, mänedžer/abitreener Martin Rausberg

U 18 neiud (sündinud 1997 ja hiljem). Peatreener Jaanus Levkoi, abitreener Heino Rebane ja mänedžer/abitreener Kati Rausberg

U 16 poeglapsed (sündinud 1999 ja hiljem). Peatreener Vaido Rego, abitreener Raido Rebane mänedžer/abitreener Sixten Tomingas

U 16 tütarlapsed (sündinud 1999 ja hiljem). Peatreener Reet Rausberg, abitreener Marek Koitla