Homses kolmanda-neljanda koha mängus kohtub Rock Limassoli Proteasega, võõrustajad kaotasid eile Belgia Mons-Hainaut Dexiale 55:70.

37-aastaseks saav Gert Kullamäe kahetses, et nii lähedal olnud finaalikoht peost libises. “Juhe jooksis kokku, me ei pidanud oma joonisest kinni,” osutas Rocki kapten koostöö lagunemisele.

“Tsintsadzet suruti mitme mehega armutult, aga tema käes on suur osa meie mängust. Võidakse ju õlale patsutada — hea töö! Aga nii suurelt juhtides mõtlesid juba finaalile.”

Pärast Tanel Teini kolmepunktiviset kuus minutit enne lõppu juhtis Rock viimast korda 72:70. Siis viskas Brian Cusworth kaks korda keskpositsioonilt mööda. Spurt 7:0 andis ohjad täielikult tiimitööd austanud Baronsile.

“Võidukohustus hakkas ahistama, me polnud ju Baronsi vastu sel hooajal kordagi nii kaua juhtinud,” põhjendas Kerde. Avapoolajal andsid Rocki pallurid kümme korviga lõppenud söötu, teisel poolajal neli. Barons kogus lõpuks ühe korvisöödu rohkem.

“Hakkasime mängima individuaalselt, seevastu Barons tegutses meeskondlikult,” kahetses Kerde. “Kogemused said määravaks, meil oli vaid Kestutis Šeštokas varem nii kõrgel tasemel osalenud.”

Lõpuminutitel pommitas Gert Kullamäe viimases hädas kaks kolmepunktiviset, kuid Baronsil vastasid samaga Martins Kravcenko ja 25 punktiga hiilanud ühendriiklane Demetrius Alexander.

“Ei taha kellelegi etteheiteid teha, koos võitlesime ja koos kaotasime,” lausus Kullamäe. “Aga lõpus tegime rumalaid pallikaotusi ja tegutsesime ebaloogiliselt.”

Üksteisele lahkelt palli jaganud, häid viskekohti leidnud ja korraks isegi 49:31 juhtinud tartlased lasid avapoolajal viimase kahe minutiga visata riialastel üheksa punkti järjest.

“Väga kahju,” tunnistas Tein Eesti Raadiole. “Poolteist veerandit tulid liiga lihtsalt, uskusime vist, et nii läheb lõpuni, aga ei läinud. Vastased tegutsesid agressiivselt. Nad olid kindlamad, uskusid võitu lõpuni.”

Lõpus hääbus kõvasti rassinud Giorgi Tsintsadze ja Cusworthi jaks, viimase naelutas Kerde pingile. “Cusworth kaotas kontrolli,” lausus Kerde.

Kerde pelgas heitluse eel, kas kõik Rocki pallurid taluvad kaaluka heitluse pinget. Ei talunud, möönis juhendaja.

“Mõni mees oli enne mängu näost valge,” lausus Kerde. “Meil polnud pingilt võtta niisuguseid mehi, kes oleks võinud raskel hetkel aidata.”

Algviisiklane Marek Doronin sai teisel poolajal vaid episoodiliselt väljakule. Vallo Allingu panus jäi veel kahvatumaks.