“Kindel on vaid ühe mehe koht — peatreeneri oma! Lisaks teiste treenerite kohad,” naljatas koondist juhendav Üllar Kerde.

“Gert lihtsalt treenis individuaalplaani järgi ja ühines koondisega kõige hiljem. Tema tuleb kindlasti kaasa koondise järgmisele kontrollturniirile Ukrainasse.” Peale Kullamäe ei sõida Itaaliasse koondiselaagris higi valanud meestest ka Martin Viiask ja Asko Paade.

Kerde toonitab, et võitlus koondisesärgi eest on olnud vihane. “Treeningutel on täitsa tapluseks läinud. Kellegi koht pole 100 protsenti kindel,” märkis Kerde. Kiidusõnu jagus treeneril Tanel Teini kohta. “Mees tuli operatsioonilt, kuid on üllatavalt heas vormis. 10–15 minutit järjest agressiivset pressingut teha pole naljaasi,” kiitis Kerde.

Kergemalt võivad hingata vaid keskmängijad, keda Eestis niigi napib. Pealegi pole jalaoperatsioonist taastunud TÜ/Rocki pallur Vallo Allingu. Kerde sõnul peavad Itaalias korvi all mehetegusid tegema hakkama Kristjan Makke ja Viljar Veski. “Võtame keskmängija koha täitmist kui loomingulist tööd. Ka Janar Taltsi võib pukki panna,” seletas Kerde.

Homme kohtub Eesti väga tugeva Itaalia meeskonnaga, neljapäeval on vastaseks Inglismaa ja reedel Belgia.