Kerde sõnul vajavad noored kindlasti kahte-kolme kogenenumat liidrit, kes aitaksid püstitada eeskuju noortele ja anda motivatsiooni rasketel hetkedel. "Ainult gümnaasiumiealiste poistega läheb keeruliseks. Oleme selle tee juba varemgi läbi ju käinud, 90-date alguses osales meistriliigas Asto-nimeline võistkond. Ilma liidriteta kaob poistel motivatsioon; tekib suhtumine, et niikuinii kaotame," leidis Kerde.

Tartu Rocki EuroCupi Final Fouri tüürinud Kerde tunnistas, et ta ei ole projekti sisuga täpselt kursis. Küll rõhutas ta, et Rocki ja Cramo kaliibriga meeskondadel on Audentesega tarbetu madistada. "Koolinoored ei suuda enamasti füüsiliselt meistriliiga meestega mängida. Minu teada puudub selline reegel, et võib lasta poolel meeskonnal mängupäeval puhata, ehkki Rockil võib see kuluda ära," sõnas Kerde.

Korvpallitreener ei tahtnud siiski Audentese projekti väärtusetuks mõista. "Andeka noore jaoks on see kahtlemata mugav ja kasulik ettevõtmine, saab koolis käia ja kõrgel tasemel võistelda, kõik on ette-taha ära tehtud. Tuleb leida ainult mõned kõvemad mehed lisaks," lausus Kerde.

Korvpalliliidu president Jüri Ratas on Audentese projektist igatahes vaimustuses. „Audentese Spordigümnaasiumi toel on jõudnud tippu mitmed tänased Eesti korvpallurid, näiteks nagu Kristjan Kangur ja Gregor Arbet. Kokku on Eesti koondises mänginud üle kolmekümne korvpalluri, kes on läbi Audentese või noortekoondise saanud meistriliiga kogemuse,“ ütles Audentese vajalikkuse kohta Jüri Ratas mõned päevad varem.