“Andsime kakskümmend kaheksa resultatiivset söötu, mis tegid rõõmu,” lausus Kerde, kirjutab Sportnet. “Kuid ei saa öelda, et meeskond on valmis. Eufooriasse ei tasu sattuda. Parandamisvaru on küllaga.”

Pahupoolele jäid kuusteist pallikaotust ja allajäämine ründelauavõitluses. Kerde sõnul tuleb vastaseid korralikult korvi all blokeerida.

“Oleme pidanud eurosarjas, Balti liigas ning Eesti meistriliigas ja karikavõistlustel kokku kümme mängu — seega võin öelda, et kontrollmängude periood sai läbi ja nüüd algab põhihooaeg,” ütles Kerde. “Hooaja alguses ei saanud me nii vajalikke kontrollturniire. Võidi ju öelda: “Teil on nii head mehed, miks te ei suuda neid kasutada!” Aga ka head mehed vajavad koostöö lihvimiseks aega.”

Rocki peatreenerile meeldis, et meeskond oskas Valmieras hästi kasutada keskmängijat Tanoka Beardi, kes kogus 15 punkti ja 10 lauapalli. Tugevat kiitust teenis kaitses vastaste korvikütti Ronald Clarki edukalt katnud Marek Doronin. Varasemates kohtumistes keskmiselt üle 21 punkti visanud Clarki arvele jäi 14 punkti.

“Sellest räägime märtsis,” vastas Kerde küsimusele, kas Rock on end murdnud Balti liiga eliiti. “Muidugi tahame nelja parema meeskonna finaalturniirile jõuda ja seal ka hästi esineda, aga kõigepealt tuleb saada kuue parema hulka. Liiga on muutunud ühtlaselt tugevaks. Riia ASK peatreener Ramunas Butautas ütles, et nad võinuksid vabalt ka neli võidetud mängu kaotada.”

Järgmise Balti liiga kohtumise peab Rock 15. novembril kodus Ventspilsiga. Rock on järjest alistanud Riia Baronsi, Riia ASK ja Valmiera. Kas tartlased võidavad ka neljandat Läti meeskonda?

“Jään suhtelisel tagasihoidlikuks,” ütles Kerde. “Hea, et saan kasutada kümmet korvpallurit. Paari nädala pärast liitub meiega ka Vallo Allingu. Siis nihkuvad ka Janar Talts, Asko Paade ja Viktor Sanikidze omale kohale.”