Teatavasti on koha kõnealusele suurturniirile kindlustanud hetkel ainsana Eesti.

Peamiseks loobumise põhjuseks on loomulikult Venemaa agressioon Krimmis. Korralduskomitee direktori Markijan Lubkivski sõnul oleks aus lahendus, kui Ukraina saaks õiguse korraldada hoopis 2017. aasta EMi.

"Ma ei suuda ette kujutada, kuidas tänapäeva väga keerulises majanduslikus ja poliitilises olukorras saaks 2015. aasta EMi korraldada. Sellise suurprojekti ettevalmistus on pikk ja keeruline protsess, mis eeldab eelkõige süsteemi planeerimist ja mitmeid korralduslikke meetmeid," lausus Lubkivski.

"Ennekõike on suurimaks teguriks Vene agressioon Ukraina vastu, mis on viinud riigi ebastabiilsesse seisu. Teine negatiivne tegur on raske majanduslik olukord riigis ning on selge, et täna meie riigis ei saa me mingit toetust erainvestoritelt," lisas peakorraldaja.

Ukraina loobumisega on avaldanud mitmed riigid soovi järgmist EMi korraldada. Endiselt on variantideks Balti riigid ning soovi on avaldanud ka Poola, Itaalia, Kreeka, Tšehhi, Serbia, Austria, Horvaatia ja Saksamaa. Prantsusmaa korvpalliliit on teinud FIBAle juba ka ametliku pakkumise.