Eesti poolel andis peatreener Vaido Rego mängaega 12-le üles antud spordidressis mängijale, kõigile 11-23 minutit. Protokolli jäi panemata Itaaliast koondisega liitunud Kaspar Treier, keda segas mängimast palavik.

Läti võitis poolaja 41:38, kuid kolmanda veerandi järel juhtis Eesti 55:51. Veel 35. minuti algul oli Eesti ees 61:56, kuid seejärel tegid lätlased 19:7 lõpuspsurdi – suur osa punktidest sündis seejuures vabavisetest.

Läti võitis laua kogunisti 52-23 (!), korvisöödud Eesti kasuks 20-14, pallikaotusi meil 17, Lätil 31. Kahepunktivisked Eestile 50 vs 45 %, kolmesed meil 27 % (30/8), Lätil 31 % (13/4), vabavisked meil 67 % (9/6), Lätil aga 81 % (36/29).

Kristian Kullamäe arvele jäi 13 punkti, Robin Kivi ja Sander Raieste tõid 12, Hugo Erkmaa 7+3 rs+4 vl, Matthias Tass 6+5 lp, Henri-Sten Vainola 5+3 lp ja Märt Rosenthal 5+2+2+4 vl.

„Mäng käis üles-alla täna,“ selgitas peatreener Rego. „Otsisime ja tahtsime omi kokkulepitud asju proovida ning vahetusi tehes ülearu palju tabloole ei vaadanud... Tahtsime täna just erinevaid mängijaid erinevates olukordades proovida ja ses mõttes oli väga kasulik kohtumine. Vastane mängis rohkem võidule.“

Ta jätkas: „See, mida pärast Solnas Nordic Cupil nähtud puudusi nõudsime, avaldus ka täna: esiteks suur allajäämine lauas ning teiseks vead ja vastaste vabavisked. Laseme vastase liiga kergelt läbi ning sellele üldjuhul järgneb viga.“ (täna tegi koondis 31 viga – toim.).

„Vastane tõmbas kaitses hästi kokku. Eks seeläbi tekkis meil eemalt palju ruumi visata, aga samas oli meie ülesanne teenida oluliselt rohkem vabaviskeid kui me saime (9 - toim.). Vaja oleks ka mitte minna alati ja kohe vabamalt positisioonilt viskele vaid püüda läbi minna. Ning veel saaks nuriseda söödu kvaliteedi üle, see element tahab oluliselt parandamist.“

Mängupilt iseenesest halb siiski ei olnud, nentis Rego. „Püüdsime hästi kiiresti mängida, ka agressiivselt (sellest kõneleb ka vastaste 31 pallikaotust – toim.). Hea, et saime kõiki paljudes olukordades proovida. Eks homme on uus mäng ja proovime edasi. Kui EM hakkab lähemale jõudma, eks siis tahaks ka mängupildist enamat saada.“

Homne korduskohtumine Riias Keizarmežsi hallis algab juba kell 12.