Nüüd aga alles tõsised mängud algavad. Enne tänast puhkepäeva tülitas basket.ee koondise peatreenerit Vaido Regot paari küsimusega.

Esmalt tänasest mängust. Nelja põhimehe puhkusepäev andis vist üsna huvitavaid tulemusi?

Varasemate mängude põhjal ootasime täna tõsisemat vastupanu, kuid ilmselt ei olnud ka vastastele see mäng eriliselt tähtis.

Eelnevates mängudes nähtud Makedoonia võistkonna agressiivsusest ja mänguks valmisolekust ei olnud tänaseks palju alles jäänud. Mänguks sisuliselt ei läinudki, enamuse mängust seisis vastane suhteliselt passiivses maa-ala kaitses, mis võimaldas meil palju eemalt visata.

Võiks mõne lausega alagrupiturniirile joone alla tõmmata.

Headmeelt teeb see, et meie mängupilt ja valmisolek võrreldes eilsega oli oluliselt parem, samas saime osadele mängijatele teha puhkepäeva ning anda mängukogemust ja -kindlust nendele, kes tavaliselt on mängu sekkunud vahetusest.

Mõned märksõnad, mis iseloomustaks Eesti koondise arengut, mängupilti neis viies mängus.

Senised mängud on olnud oodatust siiski kergemad. Mingil määral on see seletatav ka sellega, et Rootsi ja Ukraina ei saanud erinevatel põhjustel kokku parimat koosseisu.

Samas - eks me oleme igas mängus ka kõvasti vaeva näinud ja võidud on tulnud eelkõige tubli kaitsemängu pealt.

Mõtteid edasiseks. Kust saame veel oma mängu parandada või pigem - mida peame meeles pidama?

Loodame, et alagrupis saadud suured võidud meid ei uinuta ja kogu meeskond saab aru, et õige turniir alles algab.

* * *

Eesti koondise mäng kolmapäeval Gruusiaga algab juba kell 13.45, vahegrupi teises mängus kell 16 kohtuvad Belgia ja Rootsi.