Turniir toimub Ida-Prantsusmaal Juura mäestikus Orgelet’ küla lähedal asuvas mitmekülgsete võimalustega Bellecini spordibaasis.

Meie noormehed alustasid turniiri reedel 52:37 võiduga Prantsusmaa väikelinna Bourg-en Bresse’i üle. Tegu on mitte kaugel, Lyoni lähedal asuva ca 40 000 elanikuga linnakese järelkasvumeeskonnaga.

Mänguaeg oli 32 minutit (4x8 min), platsil käisid kõik 12 koondislast, kellest üheksa tegid ka skoori. Kõik said piisavalt mänguaega. Madis Soodla ja Taavi Jurkatamm olid resultatiivsemad 12 punktiga.

Treener Olari Narits lausus: „Kaitsega võib tänase põhjal rahule jääda, rünnakul oli natuke ebakõla.“

Laupäeval kell 11.30 kohtub Eesti meeskond Canarias Acedemy’ga Hispaaniast ning samal päeval kell 16 Nanterre’iga Prantsusmaalt.

Teises alagrupis konkureerivad Jura Basket (Prantsusmaa), AWBB (Belgia akadeemia), Siena Virtus (Itaalia) ja Malaga Unicaja (Hispaania).

Pühapäeval peetakse kohamängud. Seega saab koondis Prantsusmaal neli tasemel mängu, mis on heaks jätkuks jaanuari algul Tallinnas alanud ettevalmistuseks EMiks. Järgmised verstapostid sel teel on Nordic Cup (Rootsi) ja Balti Matš (Läti), samuti kontrollmängud rootslaste ja grusiinidega.