Kerr Kriisa on viimase 24 tunni jooksul olnud vaieldamatult populaarseim eestlane teiselpool ookeani. Twitter kihab erinevatest analüüsidest Eesti korvpallikoondislase parameetrite ja mänguoskuste kohta, kuid kõige rohkem on Kriisa tähelepanu saanud hoopis oma nime poolest.

"Päris lahe, et meil on jälle koosseisus mees nimega Kerr," märgib väljaanne AZ Desert Swarm.

"Mulle meeldib, et ta nimi on Kerr. Kahtlemata kuulub ta siia," säutsus Arizona väljaande KGUN9 spordiajakirjanik Phil Villarreal.

Ameeriklastele avaldab muljet, et Kerr Kriisa eesnimi ei sarnane Steve Kerri perekonnanimele mitte juhuslikult, vaid noormees on ka ise antud seosele tähelepanu juhtinud.

"Kui sa oled korvpallur, jälgid sa paljusid liigasid ja mängijaid. Seega ei saanud mu isa sellist nime nagu Kerr päris tühja koha pealt võtta," vahendab Kriisa sõnu portaal tucson.com.

Tõsisemaks minnes oodatakse Kerri Arizonasse pikisilmi ka tema võimete ja oskustse poolest. Leedu korvpalliajakirjanik Donatas Urbonas ütleb: "Tegu on väga targa ja loova mängujuhiga, tõeline liider nii väljakul kui ka riietusruumis. Ta on juba Žalgirise fännide poolt armastatud - nad hakkavad seda karismaatilist noort meest igatsema."

NBA drafti analüütik Mike Schmitz meenutas, et käis Kriisat vaatamas juba 2016. aastal Tallinnas Baltic Sea Cup raames, kui ta oli alles 15-aastane. "189 cm pikk tuline tagamängija on sellest ajast saadik näidanud tugevaid esitusi FIBA ja BWB Global (NBA korraldatav Basketball Without Borders laager - toim) tasemel," sõnas Schmitz.

Portaalis Heinnews korvpalliartikleid ja kolumne kirjutav David Hein: "Olen alati murtud, kui Euroopa tipud NCAA-sse mängima lähevad ja meid siia jätavad, aga mul pole kahtlustki, et Kerr Kriisat saadab Arizonas metsik edu."