Kolmes eelmises finaalmängus tagasihoidlikult alustanud Rock võttis täna kohe juhtohjad enda kätte ja asus viie avaminutiga 17:6 juhtima, misjärel Kalevi peatreener Veselin Matic oli sunnitud kasutama esimest minutilist mõtlemisaega.

Kalev vastaski kohe 7:0 vahespurdiga, kuid pärast Rocki juhendaja Algirdas Brazyse võetud minutilist vaheaega jätkasid tartlased taas oma sõiduvees, kasvatades esimese veerandi lõpuks edunumbrid 24:14-le.

Teine veerandaeg jätkus Rocki domineerimisel, kes juhtis enamuse ajast vähemalt kümne punktiga. Kalevil õnnestus veerandi lõpuminutil vahe alla kümne punkti saada, kuid poolaja lõusekundil saatis David Bailey oma väljakupoolelt korvi ülikaugviske ja Rock võitis poolaja ikkagi kümne punktiga — 45:35.

Kolmandal veerandil tõi Kalev üllatuslikult mängu ka Catalin Burlacu, kes tabas ka kaks kolmepunktiviset. Suurt muutust aga mängupildis ei toimunud ja Rock läks otsustavale veerandile vastu eduseisus 62:53.

Mingit muutust ei toimunud ka neljandal veerandil ja enesekindlalt mänginud Rock kasvatas kuue esimese minutiga eduseisu 76:63-le ja juhtis poolteist minutit hiljem juba 17 punktiga (80:63). Viimastel minutitel toimus vaid lõppseisu vormistamine ja Rock sai veenva võidu 88:68.

Kalev tabas täna vabaviskeid vaid 50%-ga (30-st 15). Kogu visketabavus oli kodumeeskonnal 45,1% tartlaste 50,8% vastu. Rock tegi täna vaid kuus pallikaotust Kalevi 14 vastu ja võitis lauavõitluse 30:26.

Mängu resultatiivsemad olid võitjate poolel Tanel Tein 18, Vallo Allingu 14 ning Gert Kullamäe, David Bailey ja Marek Doronin kõik 13 punktiga. Kalevile tõid Travis Reed 15 (vabavisked 9-st 3) ja Tanel Sokk 13 silma.

Rockil on võimalus finaalseeria lõpetada juba sel laupäeval, kui Kalev võetakse vastu koduhallis.

Finaalseeria avamängu Tartus võitis tiitlikaitsja Kalev/Cramo lisaajal 93:88, teise kohtumise aga samas TÜ/Rock numbritega 75:74. Kolmas finaalmäng toimus sel esmaspäeval Tallinnas ja selle võitis Gert Kullamäe viimase sekundi kaugviskest Rock 75:74.