Avavileks saatis mullune finaal- ja tänavune favoriitidepaar väljakule järgmised viisikud: Kalevil Sokk-Allen-Arbet-Keerles-Reed, Rockil Tsintsadze-Kullamäe-Kikerpill-Müürsepp-Viiask, teatab basket.ee. Kummaski viisikus niisiis vaid üks mullu finaalis osalenud mängija.

Mõlemad meeskonnad olid kandnud inimkaotusi. Külaliste ridades puudusid mängujuht Silver Leppik ning väsimatu võitleja Marek Doronin. Ent nemad ei mänginud esimest viiulit kahe nädala taguses karikafinaalis, mille Kalev võitis. Seevastu kodumeeskond pidi läbi ajama ilma ühe võtmemängija Kristjan Kangurita, keda vaevas kinnitamata andmetel seljavalu.

Meistriliiga esimese korvi viskas Kalevi kasuks Hollandi liigas pidurdamatult lammutanud jänki Travis Reed. Viiginumbrid tõi tabloole viimased 10 hooaega välismaal mänginud Müürsepp. Keerlese ja Arbeti korvidest saavutas Kalev napi, kuid vääramatu ülekaalu — kuni kolmanda veerandaja lõpuni ei pääsenud külalised kordagi juhtima, tõsi küll pea kogu aeg püsiti kalevlastest ühe-kahe korvi kaugusel.

Avaveerandi võitis Kalev 23:20, domineerivaimaks mängijaks nende uusim täiendus, Rumeenia rahvuskoondise liider Catalin Burlacu. 209-sentimeetrine mees, keda Kalevi esindajad on juba nimetanud läbi aegade parimaks välismaalaseks Eesti liigas, demonstreeris suurepärast kehavalitsemist läbimurretel, aga ka kaugvisketäpsust ja kogus esimese veerandaja lõpuks 9 punkti.

Kogu teise veerandaja hoidis Kalev 4-5 punktilist edu. Valmo Kriisa kolmene viis võõrustajad juhtima 36:30, kuid Allingu kaks korvi ja Tsintsadze esimene tabamus 7-st üritusest tõid taas tabloole viiginumbrid, 36:36. Poolaja viimane minut oli Rockile šokk. Rait Keerlese kaks kolmepunktiviset ja viis punkti Travis Reedilt tähendasid Kalevi 11:2 spurti. Poolajanumbrid 49:40.

Kolmanda veerandaja lõpuni oli neli minutit, kui Soku kaugvise viis Kalevi ette 62:52. Siis hakkab paukuma Kikerpilli püss. Viletsalt alustanud Kiks tabas kahe minutiga kolm kolmest ja veerandaja lõpuks jäi võõrustajate edunumbriteks vaid 67:66.

Neljanda veerandaja esimesel rünnakul viis Viiask tartlased selles mängus esimest korda juhtima ja ohje enam käest ei antudki. Tartlased surusid kiiresti ja lõplikult oma tahtmise peale. Pealinlaste viimase veerandaja rünnakujoonist pole võimalik positiivsete omadussõnadega kirjeldada — pallikaotuste, möödavisete ja ründevigade sekka mahtus paar resultatiivset läbimurret Tanel Sokult, kuid mängu päästa Sokk üksinda ei suutnud. Soku kahe korvi vahele mahtus kuus minutit korvipõuda, mille jooksul tartlased tegid 9:0 spurdi. See kasvatas Rocki edumaa kaks minutit enne lõppu kahekohaliseks — 79:69.

Kui pärast karikafinaali kurtis Rocki abitreener Paavo Russak, et hoolealused ei olnud mänguks valmis ja sellest tuligi hirmus allajäämine lauavõitluses, siis tänase kohta seda kindlasti öelda ei saa. Rock alistas Kalevi lauas kindlalt — 36:27, lisaks olid Rocki neli parimat skooritegijat just eesliinimehed. Väärib eraldi märkimist, et Rocki koosseisus skoorisid koguni seitse mängijat kahekohalise punktisumma — tegemist on kui mitte esimese, siis kindlasti väga haruldase juhtumiga Eestis.

Rocki poolel tegi kõige enam skoori Vallo Allingu, kes tabas väljakult 10st viskest 7 ja kogus 19 minutiga 15 punkti ja 8 lauapalli. Kalevi kasuks viskas Travis Reed 17 punkti, kuid viimasel veerandil eksis temagi palju. Teisel poolajal kustunud Burlacu piirdus 15 silmaga.

Septembris peetud karikafinaalis oli Kalev võitnud Rocki 97:92.

Järgmised mängud SEB Meistriliigas on sel reedel — vastamisi on KK Pärnu — BC Kalev/Rapla, Valga Welg — Dalkia/Nybit, Tartu Fausto — TTP/Pirita ja TTÜ KK — Rakvere Tarvas.