27-aastane ja 188cm pikkune Žabas kogus Leedu liigas kokku 41 mänguga keskmiselt 14,3 punkti, 3,5 söötu ja 2,8 lauapalli mängus. Põhihooajal parimas mängus kogus Žabas Lietuvos rytase vastu 33 punkt ning play-offi kohtumistes Žalgirisega oli mehe kolme mängu keskmiseks 20 punkti ja 5,7 korvisöötu mängus.

Balti liigas olid Žabase statistilised näitajad 16 mänguga keskmiselt 14,4 punkti ja 4,2 korvisöötu mängus. Mäletatavasti oli Lietkabelis see meeskond, kes lülitas Balti liiga 1/8-finaalis välja Kalev/Cramo ja neis kahes mängus kogus Žabas 15 ja 24 punkti ning vastavalt viis ja kuus korvisöötu.

Evaldas Žabas

Žabasel on lisaks Leedu kodakondsusele ka Kanada pass ning enne Lietkabelises mängimist on ta mänginud nii Inglismaal, Rootsis, Tšehhis kui ka Kanadas.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul peaks Žabas tooma meeskonnale käike juurde. „Ta tegi eelmisel aastal tubli hooaja nii näitajate kui ka mängupildi poolest. Ta on kiire mängumees, toob palli kiirelt üle, jookseb hästi kiiresse ja veab mängu lahti. Me otsisime just välismaalast, kes oleks võimeline mängima ühe ja kahe peal. Suures plaanis saab teda võrrelda Augustas Peciukeviciusega – füüsiliselt on ta tugev ja kiire, aga korvist eemal ohtlikum. Arvestades meie võimalusi, peaks tegemist olema sobiva mängumehega,“ hindas Kullamäe värsket TÜ/Rocki mängujhti.

TÜ/Rocki meeskonna komplekteerimine on täies hoos. Kehtivad lepingud on meeskonnal olemas Janar Taltsi, Timo Eichfussi, Marek Doronini, Kent-Kaarel Vene ja Kristen Meistriga.