Mängu käik:

1. veerand:

Head kaitsemängu näidanud Rock pääses kohe juhtima 13:6 ja 19:12. Siis pääses nimekas Leedu klubi peaaegu järele — 19:18. Veerandaja lõppseisu vormistas Gert Kullamäe kolmene.

2. veerand:
Tartu klubi mäng sujus kuni eduseisuni 31:24, siis kiilus mängumootor natuke kinni ja Žalgiris hakkas vahet vähendama ning läks minut enne poolaja lõppu juhtima 34:33. Rockile andis vaheajaks minimaalse edu Tanoka Beardi täpne vise kaks sekundit enne lõppu.

TÜ/Rocki hetke resultatiivseimad on Beard kümne ja Marek Doronin üheksa punktiga.

3. veerand:

Rock jäi teise poolaja alates kohe paari punktiga ja selline seis püsis kuni viimaste minutiteni, mil Žalgiris täpsete visete ja edukate läbimurretega vahe 11-punktiliseks venitas.

4. veerand:
Tartu klubi suutis pisitasa vahet vähendada ja jõudis 1.44 enne lõppu pärast Giorgi Tsintsadze kaht tabavat vabaviset vaid punkti kaugusele — 67:68.

Žalgiris viskas järgmisel rünnakul mööda, aga Rocki mängijad suutsid kahel järgmisel rünnakul väga rumalal kombel palli kaotada ja kaotusest polnud enam pääsu.

TÜ/Rocki resultatiivseimad olid Beard 16 ja Tsintsadze 13 ning võitjatel Willie Deane 20 punktiga.

Eellugu:

Finantsprobleemidesse sattunud Žalgiris on alustanud käesolevat hooaega väga ebaõnnestunult — Euroliigas on kaotatud kõik viis mängu, Balti liigas on saadud vaid 4 võitu 8-st.

Viimati lahkus saamata palga tõttu leedulaste rivistusest Serbia tsenter Ratko Varda. Võõrleegionäre on Žalgirise meeskonnas sel hooajal vaid kaks — 2.18 pikk tsenter Loren Woods ja mängujuht Willie Dean.

Leedulased on siiani BBLis kaotanud Baronsile, ASKile, Valmierale ja Rytasele. Ka Kalev/Cramo oli oktoobris lähedal Žalgirise alistamisele, kuid leedulaste võimas lõpuspurt andis neile siiski napi 4-punktilise võidu.

Rocki uus tsenter Tanoka Beard saab laupäeval oma võimeid näidata endise koduklubi vastu. Tartlased jagavad hetkel Balti liigas teist kohta koos Riia ASK-iga, olles võitnud 4 mängu 7-st.

Rock näitas head vormi ka teisipäeval, kui alistas pärast rasket teekonda Venemaale eurosarja avamängus Samaara meeskonna.