56 meeskonda on jagatud kahte piirkondlikku divisjoni, mis on koostatud peamiselt geograafilist printsiipi silmas pidades – mõlemas konverentsis 28 meeskonda. 28 meeskonda omakorda on jagatud seitsmeks tugevusgrupiks, mille alusel toimub homne loosimine.

See tähendab, et 56 klubi jagatakse 14 alagruppi, igaühes neli võistkonda. Üheski alagrupis ei tohi olla kahte meeskonda ühest riigist, reegel, mis ei kehti vahegrupide kohta. Nii Kalev/Cramo kui TÜ/Rock on saanud II konverentsis asetuse A ehk siis kõrgeima võimaliku. Nagu FIBA teadaandes seisis, baseeruvad asetused klubide tulemustele Euroopa sarjades viimaste aastate jooksul ning klubide reitingule oma riikide meistrisarjas.

Kolmanda Eesti klubina soovis eurosarjast osa võtta ka TLÜ/Kalev, aga kuna turniirile ei saadud kõiki meeskondi kokku, pidid korraldajad kolm klubi valikust eemaldama, nende meeskondade hulka sattus ka "väike Kalev".

„Kuna osavõtjate arv oli algul planeeritud 64 peale, registreerujaid tuli aga alla 60, kahandati kohti 56-le (et gruppe paremini jagada) ning seetõttu TLÜ/Kalevi jaoks uues liigas ruumi ei jätkunud. Sportlikul printsiibil polnud TLÜ/Kalevil trumpe lauale panna,“ selgitas EKLi peasekretär Keio Kuhi.