Mängu käik:

1. veerand:

TÜ/Rock sai kiirelt algedu — 8:2 ja koguni 16:2, alles siis sai Läti klubi mängu käima ning enne veerandi lõppu jõuti isegi kahe punkti kaugusele — 21:23. Veerandi lõpusekundil tabas Tanoka Beard.

2. veerand:

Kohe veerandaja algul jõudis Barons korra viigini, 28:28, ent Rock suutis siis taas mõne punktiga ette minna. Seitse sekundit enne poolaja lõppu tabas Viktor Sanikidze kolmese ja Tartu klubi läks vaheajale eduseisus 44:36. Rocki parimana on Beard visanud 12 ja Janar Talts üheksa punkti. Baronsi poolel on kõige enam “pahandust” teinud Demetrius Alexander, kes on visanud 13 punkti.

3. veerand:

Veerandaja algul tegi Rock kohe 10:0 spurdi, asudes juhtima 54:36 ja suutis rohkem kui kümnepunktilist edu hoida veerandi lõpuni. Rocki resultatiivseimad on Beard 18 ja Giorgi Tsintsadze 16 punktiga.

4. veerand:

Rocki jaoks sujus kõik nagu lepase reega, eduseisu kasvatati fvähehaaval ja 3.40 enne kohtumise lõppu juhiti 84:66. Siis aga tabas Tartu klubi suuremat sorti mõõn ja Barons jõudis viimase mänguminuti alguseks vaid kuue punkti kaugusele — 81:87. Õnneks tabasid Rocki mängijad vabaviskeid ja Baronsi ka enam ei jaksanud ja Tartu klubi sai BBL-is hooaja teise võidu.

Rocki resultatiivseimad olid Beard 26, Tsintsadze 20, Janar Talts 13, Tanel Tein 11 ja kõik kolmest tabanud Gert Kullamäe üheksa punktiga.

Järgmise mängu BBL-is peab TÜ/Rock reedel, 31. oktoobril koduplatsil Riia ASK-i vastu.

Kohtumise eelvaade:

Oktoobrikuu viimase nädala läbiv teema Eesti klubide jaoks on Balti korvpalliliiga mõlema divisjoni mängud. Otsa teeb lahti TÜ/Rock, kes teisipäeval kohtub kodusaalis Riia Barons/LMT-ga.

Peale eelmist hooaega on kohtumised lätlaste esiklubiga põhimõttelised, ning kui arvestada, et Rock mängib koduväljakul, siis võib üsna kindlalt väita, et kohalik korvpallisõber ootab sellest mängust kindlasti rohkem kui pelgalt ilusat esitust, teatab basket.ee.

Rocki selline üles-alla mäng on näidanud, et heal päeval võidakse kindlalt võita ükskõik keda — miks mitte ka siis Baronsit. Läti valitsev meister omakorda on ennast vahepeal täiendanud rahvuskoondise uusima tähe Kristaps Janicenoksiga, keda küll teisipäeval Tartus mängimas pole.

Balti liigas eelviimasel kohal paiknev Rock (1-2) kaotas viimati BBLis kodus Nevežisele 76:80.