Kalev/Cramo eest VTB Ühisliigas kaasa tehtud 14 mängus viskas Boone keskmiselt 13,4 punkti ja võttis 11,5 lauapalli. Teise näitaja osas on ta liigas ülekaalukalt parim mees, paremuselt teisel mehel on kirjas 8,6 lauapalli. Need numbrid jäid silma ka Ühisliigas 3. kohta hoidvale Himkile, kelle ridades on hetkel vigastatud tsenter Paul Davis ning kes seetõttu korvi alla lisajõudu otsis.

Diili avalikustades kirjutas tunnustatud korvpalliajakirjanik David Pick, et Himki ongi vigastusalti Davise osas kergelt lootust kaotamas ning seeläbi toodi klubi jaoks odava diilina meeskonda 31-aastane Boone.

Boone'i väljaostusumma suurem kui Elegari oma

Delfi uuris seepeale Pickilt millistest summadest täpsemalt juttu võiks olla ning mees, kes teeb kaastööd nii Bleacher Reportile, Basketball Insidersile, Sportandole, Eurobasketile ja ONE'ile avalikustas, et Himki maksis Kalevile Boone'i väljaostusummana 75 000 dollarit (ligi 70 000 eurot - toim.). Võrdluseks - mullu Kalevist Milano Emporio Armanisse siirdunud Frank Elegari eest pandi väljaostusummana lauale 60 000 eurot.

Pick, kel on Twitteris üle 20 000 "jälgija" lisas, et tema andmetel teenis Boone Kalevis 10 000 dollarit kuus. Samuti on tal Himki klubile lähedalseisvaid kontakte (näiteks oli just Pick see, kes tõi välja, et Aleksei Šved sõlmis Himkiga suvel 3-aastase lepingu, mille väärtus on 10,2 miljonit dollarit - toim.) ning nendele tuginedes oskas ta Delfile avalikustada, et Boone'i hooaja lõpuni kestva lepingu väärtus on 85 000 dollarit.

Mida teeb Kalev saadud rahaga?

Nende rahasummade valguses võtsime ühendust ka Kalev/Cramo mänedžeri Kaarel Sibulaga, kuid tema ühegi numbri üle spekuleerida ei soovinud. "Need summad jäävad kahe klubi ja mängija vahele," lausus Sibul lühidalt.

Teisipäeva õhtul kommenteeris Kalevi peatreener Alar Varrak Boone'i üleminekut järgnevalt: "Tema vastu on huvi tuntud küll, aga nii konkreetselt kui Himki - seda mitte. Seda peab täpsemalt klubist küsima, aga see ei olnud päris nii, et ta võis lihtsalt ära minna - mingid eurod peavad omanikku vahetama. Himkilt oli ikkagi tõsisem huvi ja nemad ostavad soovi korral meiesugused välja."

Väljaostusummast rääkides oskas Varrak lisada: "Lõppkokkuvõttes peab klubi jälle oma Exceli tabelid välja võtma, et mida ja palju siis meil on. Võibolla selle raha eest saab midagi muud teha, järgmiseks hooajaks hoida või...see on juba ülemuste otsustada."