•• Rock sai laupäeval tähtsa 83:75 võidu BK Ventspilsi üle ja kindlustas tabelis viiendat kohta. Pääs kohamängudele kuue tugevama meeskonna hulka on pea­aegu tagatud. Mis seisus olete?

Saime võidu ühe peamise konkurendi üle. Olime Ventspilsile kodus ühe punktiga kaotanud, nüüd saime suurema võidu. Kuid jätkub tuline heitlus pääsu eest play-off’i. Meil on ees kolm män­gu — kodus Valmiera ja Šiauliaiga ning võõrsil Kaunase Žalgirisega. Kui kodumängud võidame, saa­me kindlasti kuue parema hulka.

•• Sinu kaasmaalane Viktor Sanikidze, kes hankis laupäeval koguni seitseteist lauapalli, on viimases kolmes kohtumises tegutsenud väga kasulikult. Mis on aidanud tal silma paista?

Eriti head tööd on Viktor teinud kahes viimases Balti liiga mängus. Ta töötab kasulikult nii kaitses kui ka rünnakul. Mulle ei tulnud Sanikidze panus üllatuseks, teadsin, milleks ta on suuteline. Viktor sai oma võimaluse ja näitas, milleks on valmis.

•• Hooaja alguses jagas pea­treener Üllar Kerde Sanikidze ja Marek Doronini vahel mänguaega. Kui Indrek Visnapuu mää­rati Kerdet asendama, rääkis ta, et peab samal positsioonil („num­ber kolm”) leidma minuteid ka Gert Kullamäele. Kuid siis viis peatreener Sanikidze korvi alla positsioonile „number neli” ja Viktor sai võimaluse avaneda. Kuidas hindad muudatust?

Võib-olla pole Sanikidzel nii palju jõudu, nagu korvialusel mängijal peaks olema, aga tal on tugev hüppevõime, tundlik vise ja hea mängutaju. Ta võib edukalt tegutseda ka „number neljana”. Võib-olla oli treeneritel alguses raske talle õiget rolli leida, aga nüüd on Viktoril roll olemas ja mul on hea meel, et ta saab meeskonda varasemast rohkem aidata.

•• Detsembris sattus Rock kriisiolukorda, mis tipnes eurosarjast pudenemisega. Nüüd rühite jõudsalt Balti liiga paremikku. Mille kallal peate töötama?

Kõige kallal, oleme väga heast koostööst kaugel! Kaitse, rünnak, ladusam üksteisemõistmine — peame kõike treenima, et oma positsiooni kindlustada. Tundub, et oleme madalseisust väljas. Peame möödunu unustama, keskenduma Balti liiga ja Eesti meistrisarja kohtumisteks. Meil seisab ees palju tööd.

Balti liiga pingerida: 1. Lietuvos rytas 13–2, 2. Žalgiris 9–4, 3. Kalev/Cramo 9–5, 4. Riia ASK 9–5, 5. TÜ/Rock 7–8, 6. Šiauliai 6–7, 7. Valmiera 5–8, 8. Barons 5–9, 9. Ventspils 5–9, 10. Kedainiai 2–13.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes.