Eesti korvpallikoondise algus oli äärmiselt rabe. Mõnesaja pealtvaataja ees ei suudetud rünnakut kuidagi käima saada ning esimeste minutitega seisis tablool vaid 4 punkti. Seejärel tegi Senegal 9-0 spurdi ning võttis 15:4 eduseisu.

Eestit hoidsid mängus vaid vabavisked ning tubli kaitsetöö, mis iga rünnakuga paranes. Avaveerand lõppes siiski 14:22 kaotusega.

Teisel veerandajal saadi mäng tänu üleväljapressile käima ning peagi seisid tablool viiginumbrid. Pallid hakkasid eriti hästi sisse kukkuma kaugviskejoone tagant ning poolajaks rebitigi ennast ette 39:38.

Eesti hoidis mängus 4-5 punktilist eduseisu kuni neljanda veerandaja keskpaigani. Seejärel jooksis rünnak taas kinni, ei leitud viskekohti ning mõnikord mängiti söötudega üle. Kaasa ei aidanud ka vilemeeste kaheldavad otsused. Lõpus oli veel võimalusi, kuid seekord ei kasutatud neid ära.

Parimana tõi meie meestest 16 punkti Gregor Arbet. Tanel Kurbas lisas 9, Sten-Timmu Sokk 8, Rain Veideman, Rait-Riivo Laane ja Reinar Hallik 7 punkti. Vastaste poolelt oli ainsana pidurdamatu 211-sentimeetrine Minnesota Timberwolvesi keskmängija Gourgui Dieng, kes tõi 21 punkti ja 8 lauapalli.

Eesti tegi avapoolajal vaid kolm pallikaotust, kuid lõpetas tervelt 17-ga. Vastastele läks kirja 20 eksimust. Lauavõitlus oli tasavägine - Senegal rabas 33, meie 32 palli.

Mängu eel:

Rahvusvahelisel tasandil teenis Senegal esimest korda suuremat kõlapinda 1968. aastal Mehhikos, jõudes esimese Sahara kõrbe piirkonna satsina olümpiamängudele. Spordipeole jõuti ka neli aastat hiljem Münchenis ja viimati 1980. aastal Moskvas. Ka MM-il on tänaseks kaasa löödud kolmel korral, viimati 2006. aastal Jaapanis ning nüüd ootab ees riigi ajaloo seitsmes suurvõistlus – Madridi MM, kus tuleb vastu astuda Kreekale, Puerto Ricole, Horvaatiale, Argentinale ja Filipiinidele.