Tasavägiselt alanud mängu asus Jurmala avaveerandi keskpaigaks 10:9 juhtima ning seejärel tehti veel 8:0 spurt. Külalised omasid lauavõitluses ülekaalu ja Edgars Jeromanovsi kaugviskest mindi juba 21:11 ette. 4,5 minutit hiljem oli Pärnu 11 punktiga taga, kuid Justin Alexander Alstoni, Mihkel Kirvese ja Demetre Riversi visetest vähendati kaotusseis kuuele silmale. Lätlased siiski suutsid vahet hoida ja poolaja 38:30 võita.

Kolmandat veerandaega alustas Pärnu teravamalt ning Saimon Suti kaugviskest oli nelja minuti möödudes seis 47:47 viigis. Jurmala oli initsiatiivi käest andnud ja Riversi kolmepunktiviskest siirduti viimasele neljandikule vastu 65:56 eduseisust. Carl Anthony Montgomery tõi Jurmala veel kuue punkti kaugusele, aga pärast Mihkel Kirvese pealtpanekut olid pärnakad neli minutit enne lõppu 77:65 ees. Kaspars Vecvagarsi vabavisetest suutsid külalised kaotusseisu kümnele punktile saada, aga enamaks võimelised ei oldud ja Pärnu sai vajaliku võidu kirja ning omab sellega endiselt võimalust ühisliiga play-offi pääseda.

Demetre Rivers viskas Pärnu eest 27 punkti ja võttis 6 lauapalli. Henri Wade-Chatman ja Saimon Sutt lisasid 15 punkti ning võrdselt 10 silma said kirja Mihkel Kirves ning Justin Alexander Alston.

Jurmala poolelt sai ainsa mehena kahekohalise punktisumma kirja Kaspars Vecvagars, kelle nimele jäi 16 silma. Lauris Blaus ja Edgars Jeromanovs tõid võrdselt 8 ning Carl Anthony Montgomery ning Jurijs Aleksejevs 7 punkti.

Video Pärnu peatreeneri Heiko Rannulaga:


Teise Eesti võistkonnana täna võistlustules olnud TalTech alistus VALMIERA GLASS VIA-le 86:75 (22:14, 22:16, 28:15, 14:30).

Võõrustajad läksid kohtumist 5:0 juhtima ning Janis Kaufmanise ja Oto Grinbergsi kaugvisetest haarati 19:10 eduseis. Edmunds Elksnise kolmepunktivise teise veerandaja alguses viis Valmiera juba 12 punktiga ette ja peagi juhiti 37:22. TALTECH oli raskustes kaitses, aga Oliver Metsalu ja Sander Viilupi abiga õnnestus 8:0 spurt teha. Valmiera vastas omakorda seitsme vastuseta punktiga ja poolajaks saadi 14-punktiline eduseis kätte.

Valmiera tabas kolmanda veerandaja esimesel minutil kaks kaugviset ning sellega pääseti juba 18 punktiga juhtima. Peagi suurendati vahe 20 punktile ning Janis Kaufmanise eestvedamisel haarati ka 72:43 eduseis. Gregor Arbeti, Jaan Puideti ja Norman Käbini kaugviskeid hoidsid TALTECH-i veel mängus, ent kui lõpuni jäi 1.38, oli vahe 13 punkti, ja Valmiera lühikese ajaga seda enam maha ei mänginud. TALTECH-il kustusid nüüd ka lootused ühisliiga kaheksa parima hulgas neljas koht välja võidelda, mis annaks neile play-offiks koduväljakueelise.

Janis Kaufmanis viskas Valmiera kasuks 31 punkti. Edmunds Elksnis tõi 16 ja Oto Grinbergs 13 silma, Klavs Dubults lisas 10 punkti.

Toomas Raadik ning Jaan Puidet tõid TALTECH-i eest 14 punkti. Norman Käbin lisas 11 ja Oliver Metsalu 9 silma.

Päeva avamängus alistas Läti Ülikool 90:57 Jekabpils/SMScredit.lv.

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga jätkub teisipäeval, 19. märtsil, kui BC Kalev/Cramo on võõrustamas BC Valga-Valka/Maks&Moorits meeskonda.