Muu hulgas nimetas Sokk "nonsenssiks" fakti, et meie koondislastest teenis enim vabaviskeid mängujuht Sten-Timmu Sokk, kelle ülesandeks see sugugi mitte olema ei peaks.

"Kes teenis EM-il meie meestest kõige rohkem vabaviskeid," küsis ta konverentsil viibinutelt. Järgnes pikk vaikus. "Timmu. See on nonsenss."

Basket.ee lehel on avaldatud pidepunktide kaupa kokkuvõte Soku ettekandest:

¤ Kõik kes õigel ajal alustasid, olid ka lõpus rivis ja vormis (v.a mõned vigastatud mehed)

¤ Märksõna “teravus” - kogu mängutsükli jooksul – Venemaaga mängudest kuni EMi viimase mänguni Lätiga teenisime vabaviskeid vastasest rohkem vaid ühel korral (kodus Filipiinide vastu).

¤ Oleme väga hea võistkond, kuid meil pole väga häid indiviide. Teistel on ässad, aga kes meil võtab ja teeb otsustaval hetkel üks-üks ära...?

¤ Tänu konverentsile vaatasin eelmise kahe aasta märkmeid ja avastasin üllatusega, et tegelikult on kõik punktid, märksõnad ja vajakajäämised põhimõtteliselt samad – mis siis, et toona olime võidukana EMile pääsenud. Peamised märksõnad: üks-üks, low post - ei küsi palli, kaitses ei ole ka meie parimad üks-üks olukorras ja low post olukorras enam nii head, teravuse puudus.

¤ Esimesed kaks EM-mängu: ise põlesime läbi. Tšehhiga – olen kuu aja jooksul seda niipalju videos ja oma peas läbi kedranud (EM polegi nagu minu jaoks läbi), panime seitse layup'i mööda ja mäng oli käest läinud; Belgiaga mäng oli kõik pahad asjad kokku. Seal panid vastased korvid ära meie kõige paremate kaitsjate vastu.

¤ Kes teenis EMil meie meestest kõige rohkem vabaviskeid? (vaikus). Timmu. See on nonsenss.

¤ Kokkuvõttes: eesmärk oli edasi pääseda. Kas see jäi Leedu või Läti mängu, ei tea: oli see üks oluline vise Leedu vastu, viimane veerand Läti vastu, üks kaitselaud Leedu vastu – mine võta tagantjärele kinni.

¤ Selle surve all, milles oli meeskond ja treenerid pärast kahte mängu, ei soovita ma ühelegi mängijale ega treenerile.