Kristjan Kanguri koduklubi Varese kohtus Türgi kõrgliiga keskmiku Gaziantep Royal Haliga ning võitis play-off seeria otsustava kolmanda mängu 74:71. Närvesöövatel lõpuminutitel oli võimalusi mõlemal poolel, ent edu saatis kodumeeskonda.

Varese võitis avaveerandi 26:15 ning poolaja 42:31. Kuigi teine veerand mängiti 16:16 viiki, elas Gaziantep avaveerandi keskelt teise veerandaja neljanda minutini üle halvava mõõna, kui 15:13 eduseisust sai 15:29. Türklased olid 8 minutit kuival.

Kolmanda veerandaja Gaziantep võitis 23:18 ning vähendas vahe enne otsustavat perioodi kuuele punktile 54:60.

Neljanda veerandaja keskel juhtis Varese taas 13 punktiga ja tundus, et asjad lahenevad ilma suurema intriigita. Paraku nii ei läinud. Vastased tabasid järjest kolm kaugviset ja algas närvesööv lõppvaatus. Eelviimasel minutil pääses Gaziantep korraks isegi juhtima 71:70. Kuid tagamängijate Maalik Waynsi ja Daniele Cavaliero punktid tõid Varese jaoks kastanid tulest.

Kangur mängis 26 minutit, viskas 4 punkti (visked 2/3) ja võttis 6 lauapalli. Varese resultatiivseim oli 20 punktiga Wayns, korvialune jõud Brandon Davies lisas 19 punkti ja 12 lauapalli.

Veerandfinaalpaarid:

Varese Openjobmetis (ITA) - Antwerpen Giants (BEL)
Elan Chalon (FRA) - Južnõi Himik (UKR)
Krasnojarski Jenissei (RUS) - Zagrebi Cibona (CRO)
Fraport Skyliners (GER) - Rishon Maccabi (ISR)

Eelinfo:

Paly-off seeria otsustava kohtumise peab Kristjan Kanguri koduklubi Varese Openjobmetis, kui koduväljakul kohtutakse Gaziantep Royal Hali´ga. Seeria on viigis 1-1, mängitakse kahe võiduni.

Avamängu Varese koduväljakul võitis 82:81, võõrsil üsna kindlalt kaotati 60:76.

Fibaeurope.com lehele antud usutluses loodab Kangur, et Varese meeskonda toetab tänases mängus täismaja publikut. "Meil on suurepärased fännid. Kui nad täidavad saali ja toetavad meid, siis oleksid just kui kuuendaks meheks väljakul. Võib-olla mõned fännid on pettunud Itaalia liiga kehvast tabeliseisust, aga rahvusvaheline edu on klubidele tähtis ja usun, et saal saab pilgeni publikut täis."

Võimalustest rääkides arvas Kangur, et favoriidiks ei saa pidada kumbagi poolt. "Arvan, et meeskonnad on üsna võrdsed. Kahtlemata on võitu võtta väga keeruline, kuid oleme põhjalikult valmistunud. Kes võtab taktikaliselt vastu paremaid otsuseid ja kestab kauem, see võidab."