SEB Balti korvpalliliiga eliitdivisjonis mängivate BC Kalev/Cra­mo ja TÜ Rocki mänge näitavad nii Eesti Televisioon kui ka Kalev Sport. Eesti meistriliiga, sealhulgas viimastel aastatel kirgi kütnud finaalseeria, on aga täielikult Kalev Spordi üle kanda.

ETV sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri sõnul on neil korvpalliliiduga kaheaastane leping, mille alusel näitavad nad Eesti koondise ja Balti liiga mänge ning meistriliiga finaalseeriat.

„Ma ei oska kommenteerida korvpalliliidu pressiteadete sisu, kuid kehtiva lepingu järgi näitab kevadisi finaale ETV,” kinnitas Kaljuveer, kes saab täna korvpalliliidu esindajatega kokku.

Väidetavalt hakkas kaalukauss Kalev Spordi kasuks liikuma siis, kui sporditoimetuse juhatajaks sai Ivar Jurtšenko, kellest saaks ka ülekannete kommentaator.

Huvitavaks muudab loo tõsiasi, et ka alaliidu peasekretär Ka­rel Loide väidab, et lõplikult pole paigas midagi, ning möönab, et täna nad tõepoolest ETV esindajatega kohtuvad. „Pressiteate väljastaja ei tea lepingute sisu, kuid teile saadeti korvpalliliidu ametlik seisukoht,” sõnas Loide.

Ka finaalid Kalev Spordis

Ametlikus seisukohas oli kirjas, et ETV alustab Balti liiga ülekandeid 1. novembril, kui Kalev/Cra­mo mängib Valmieraga. Kalev Sport kannab üle nii Balti liiga kui ka Eesti meistriliiga kohtumisi, kokku jõuab vaatajateni üle kolmekümne telemängu, sealhulgas meistriliiga finaalseeria.

Korvpalliliidu president Peep Aaviksoo kahetses pressiteates, et kärbitud eelarve tõttu tuleb ETV 2 spordiülekanded edasi lükata. „Õnneks on lisandunud spordikanal ja need kohtumised leiavad kodu Kalev Spordis.”