Eesti Korvpalliliit on saanud ka Läti alaliidult kinnituse, et Läti võttis Valga/Valka meeskonna meistriliigasse vastu. 20. juulil kinnitas Läti Korvpaliliidu peasekretär Edgars Šneps, et ka nende poolt on roheline tuli allolevatel tingimustel antud.

„Seega on otsus vastu võetud. See on hea moodus elavdada veelgi Eesti ja Läti ammuste traditsioonidega korvpallisuhteid. Edu omadele Lätis,“ sõnas Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas.

Selgituseks. „Valga/Valka mängib Lätis kaasa kaks ringi põhiturniiril ning neil pole õigust mängida LBL-is play-offi. Play-offi Eestis, kus Valga Maks&Moorits mulluse põhiturniiri kuuendana vandus veerandfinaalseerias 1-3 alla hilisemale pronksile Rapla Tycole, mõistagi võib,“ selgitas EKL-i peasekretär Keio Kuhi.

Lisaklauslina on ühisavalduses ära toodud, et erandina ei loeta Lätis Valga/Valka meeskonnas eestlasi välismaalasteks. Eestis Alexela Korvpalli Meistriliigas mängib Valga/Valka meeskond täies mahus neli ringi pluss võimalik play-off.

Valga/Valka klubi juhtimine toimub Eesti poolelt ja klubi on registreeritud Eestis, seetõttu jääb meeskonna kodusaaliks endiselt Valga spordihall. „Eesmärk on siduda paljude tegevustega kaksiklinna staatus ka korvpallialaselt. BC Valgal on püramiid noortetööga ning esindusmeeskond KML-is alates hooajast 2006/07. BC Valga on alustanud koostööd Valka noortega treeningute osas. Valga esindusmeeskond Maks&Moorits kasutab ainult Läti leegionäre, kaasa arvatud lätlasest peatreenerit,“ kirjutasid Valga ja Valka linnapead Kalev Härk ja Armands Krauklis taotluse ühisaavalduses juunikuus.

Antti Vasar, Valga/Valka meeskonna juht, sõnas: „Arvestades kasvavat mängude arvu ja hooaja pikkust, siis eeldame vähemalt 13-14 mängija olemasolu. Ühisklubi duubelvõistkond koosneb Valga Kutseõppekeskuse õpilastest, kelle seas on nii eestlasi kui ka lätlasi. Kuna kool võimaldab ka läti ja inglise keelset õpet, on Läti noortel võimalik ühineda treeningutega ning pääseda Valga/Valka duublisse ning sealt edasi meistriliiga võistkonda.“