Pealegi ei mänginud viimati Tarvase poolel kaasa nende vaieldamatu liider James Allen, kes peab viisa aegumise tõttu pidama nädalase mängupausi, teatab basket.ee.

Võit tõstis Tarvase turniiritabelis puhtalt seitsmendaks — neil on 13 võitu ja 18 kaotust, Raplal 13 võitu ja 16 kaotust, kaheksas on Valga meeskond 12 võidu ja 18 kaotusega.

Rapla-Rakvere mäng, mida Kalevi spordihallis vaatas 500 pealtvaatajat (kolm korda rohkem kui Vilniuses toimunud lahingut Sakalai ja Kalevi vahel) kulges algusest peale Tarvase dikteerimisel. Juba esimestest minutitest suruti vastast kaitses kõvasti ja viiendal minutil juhtis Tarvas 11:3. Kahe kaugviskega oli silma paistnud Kristo Saage.

Rapla suutis veerandaja lõpuks vahet pisut vähendada (9:13), kuid 2. veerandi alguses läks Tarvas juba kindlalt juhtima. Veerandaja keskpaigaks juhtis Tarvas 29:17 ja kuigi Rapla sai vahe taas seitsme punkti peale, tegi Tarvas kohe 10:0 spurdi ja võitis poolaja juba 40:23. Teisel poolajal mängupilt ei muutunud.

Tarvase peatreener Andres Sõber ütles, et võidu tõi mehine tegutsemine kaitses. Eriti kiitis Sõber Aleksandr Surovnevit, kes jättis vastase liidri Pierre Jallow vaid 6 punkti peale. “Ka Alleni puudumine motiveeris mehi kõvasti, Kristo ja Maks (Darski) said vabamalt tegutseda ja pingutasid kõvasti,” lisas Sõber.

Tarvase parimad olid Kallas 15 ja Saage 14 punktiga, Raplale tõi Orula 12 punkti.