Mängu käik:

Rock - Tarvas   74:93

Algkoosseisud:

Rock - Tein, Abernethy, Doronin, Talts, Morrison.
Tarvas - Veidemann, Kriisa, Ärmpalu, Saage, Hallik.

2,5 minutit mängitud Rock ees 5:2. Todd Abernethy on toonud tartlaste punktid, Rakvere skoori avas Rain Veidemann. Tanel Tein saab juba kolmandal minutil ebasportliku vea. Ardo Ärmpalu punktidest Tarvas viigistab 5:5.

Abernethy viib kaugviskest Rocki taas kolmega ette, kuid samaga vastab paarkümmend sekundit hiljem Reinar Hallik ja seis taas viigis 8:8. Algus on igaljuhul paljulubav.

4,5 minutit mängitud ja taas tulistatakse mõlemalt poolelt täpselt kaugviskeid. Tein viib Rocki ette, sõber Kriisa seab jalule 11:11 viigi. Janar Taltsi tabava keskpositsiooniviske ja Kriisa ründevea järel võtab Andres Sõber aja maha.

Veidemanni ja Kriisa visked viivad Tarvase ette 16:13. Mängitud 6.30. Indrek Visnapuu teeb ridamisi vahetusi, esialgu tulutult. Kriisa lisab vabavisetest veel kaks punkti ja Tarvas ees 18:13.

7,5 minutit mängitud ja Tarvas pärast Kristo Saage tabavat kolmest ees 21:13. Läheb tõesti huvitavaks. Tartu meeskonna kolm minutit väldanud punktipõua lõpetab Abernethy täpne vabavise. Kohe lisab Silver Leppik ka kolmese, seisuks 21:17.

Aga Tarvas on sõiduvees! Saage vabavisked, Kriisa kolmene ja Veidemani lõpetatud kiirrünnak viivad külalised ette 28:17. Visnapuu võtab aja maha, veerandaja lõpuni 55 sekundit.

Veerandaeg Rakverele 30:19, lõpusekundil vähendab tartlaste kaotusseisu Marek Doronin. Kriisa ja Veidemann visanud Tarvase punktidest kahepeale 20.

2. veerandaeg

2 minutit veerandaega mängitud, seis endiselt 30:19. Mida tehakse?

Rain Raadik viib lähiviskest Tarvase ette 32:19. Rock on taas üle kolme minuti kuival. Vahe juba 15 punkti, kiirrünnaku lõpetas Kriisa.

4,5 minutit veerandaega kulunud Raadik kasvatab vahe 17 punkti peale, 36:19. Lõpuks saab Rock esimesed punktid. Morrison ja Doronin viivad meeskonna punktiarve 23 peale. Sõber võtab kiirelt aja maha.

Rock jätkab hästi. Korvid Sten Sokult ja Taltsilt vähendavad vahe kümne punkti peale ehk teisel veerandil ühega plussis. Seis 38:28.

Kolm minutit poolaja lõpuni Rakvere peal 40:29. Punkte tõi juurde Hallik. Morrison donkab rõngasse. Järgmisel rünnakul kanadalane vea parandab ja üle pika aja Rocki kaotus väiksem kui kümme punkti 40:31.

Soku ja Kriisa korvidest on seis 42:34. Käib poolaja viimane minut. Sekund enne puhkusele minekut kasutab Rock veel minutilist mõtteaega. Ja see töötab. Morrison tabab viimase sekudni kaugviske! Tarvasele poolaeg 42:37. Igale poole jõudev Kriisa on visanud 14 punkti, võtnud 5 lauapalli ja andnud 4 korvisöötu!

3. veerandaeg

Ärmpalu avab teise poolaja punktiarve, seisuks 44:37. Aga asi läheb närviliseks. Rakvere mängijad teenivad 20 sekundiga 4 viga! Kriisa saab sealjuures tehnilise. Talts jätab aga mõlemad vabavisked realiseerimata.

Abernethy on vabavisetel täpne, aga Kriisa kasvatab vahe taas kaheksale punktile 47:39. Mängitud poolteist minutit.

2,5 minutit veerandaega kulunud, Rock jõudis Taltsi vabavisetest kuue punkti peale 47:41. Kas pidu hakkab lõppema? Abernethy lisab kolmese ja vahe üha sulab. Tarvas kasutab minutit.

Rakverel teevad skoori Saage ja Kriisa ning eduseis püsib. Külalised ees 53:46. Täna on mängus kaks võitu ja kaotust korraga, seega mäng mõlemale poolele väga oluline. Mängitud 5,5 minutit.

Reinar Hallikul on 4 viga. Abernethy vabavisete järel Tarvas ees 53:48. Kolm minutit veerandaja lõpuni. Tartlaste kolmesed täna oluliselt paremad kui viimases euromängus. Hetkel 8/21.

Veidemann teeb üle pika aja skoori ja kui Saage tabab mõlemad vabavisked, siis Rakvere jälle ees üheksa punktiga 57:48. Rock sai korra juba vahe kolmele punktile.

Veidemann ja Morrison lisavad mõlemale poole kaks punkti. Saage paugutab aga kolmese ning vahe 12 punkti! Käib veerandaja viimane minut.

Veerandaeg lõppeb Tarvase eduseisul 65:55. Kriisa ja hoogu läinud Saage arvel 19 punkti, Rocki resultatiivseim 18 punktiga Abernethy.

4. veerandaeg

Kulunud 1,5 minutit ja Leppiku korvist seis 65:57. Kriisa vastab aga kiirelt täpse lähiviskega ja Rock võtab aja maha. Nädal tagasi oli Rock Tarvase vastu viimasel veerandil maha mängimas 17 punktilist eduseisu, kas nüüd on oht vastupidiseks?

Rock suudab küll rünnakul punkte koguda, aga Tarvasel on seni kogu aeg vastus varnast võtta. Kolm minutit kulunud ja vahe ikka kümme punkti 71:61.

Kriisal 23 punkti koos, lisaks 9 lauapalli ja 7 söötu. Rakvere peal 73:61. Sõber teeb jälle Messinat? Veidamannil, Hallikul ja Morrisonil 4 viga. Normaalaega mängida viis minutit, seis 76:66. Doronini kaugviskele vastas samaga Saage, kellel kolmesed 4/8.

Halliku tabavate vabavisete järel taas pluss 12 Rakverele. Neli minutit mängida ja Sõber on lähedal sensatsioonile! Kas meeskonnal jätkub kogemust asi ära vormistada?

Veidemann vabaviskejoonel ja kaks punkti lisaks. Ärmpalu korvi alt ka veel täpne ja vahe juba 16 punkti, 82:66. Rock võtab viimases hädas kolmandat korda teisel poolajal aja maha. Mängida pisut üle kolme minuti.

Rakverel neli mängijat nelja veaga - Kriisa, Ärmpalu, Hallik ja Veidemann. Kõik on juuksekarva otsas.

Kaks minutit normaalaja lõpuni ja seis 85:71. Kriisal kolmkduublist vaid üks sööt puudu.

Kõik on selge. Vahe käriseb Halliku vabavisete järel 18 punkti peale ja Rockil enam võimust pole. Rakvere Tarvas tõuseb liiga liidriks!!!!! Mängida poolteist minutit.

Rakvere purustas meie ainsa eurosarjas mängiva meeskonna 93:74! Saagelt 29 punkti, Kriisalt 23 ja Veidemann´ilt 17 punkti!

-------------------------------------------------------------

Eelinfo:

Meistrivõistluste kaks esimest kohtuvad kahe nädala jooksul jooksul juba teist korda, kirjutab basket.ee. Kui esimeses omavahelises kohtumises alistas TÜ/Rock kodupubliku ees mänginud Tarvase ja lükkas Rakvere linna uhkuse troonilt, siis võidu korral võivad Andres Sõbra hoolealused täna oma trooni tagasi saada.

Seda muidugi juhul, kui Rakverel õnnestub kahenädalase kaotuse eest revanš võtta ja tabelisse kaks võitu kirjutada. Kerge see ülesanne aga ei ole. Tartu liidrid on teada igale korvpallisõbrale. Eesti koondise üks paremaid mängijaid Janar Talts, Balti liiga novembri MVP Scott Morrison, tänavuse hooaja üllataja Timo Eichfuss, Tiit Soku poeg Sten-Timmu Sokk, vigastusest taastuv Tanel Tein, jne.

Ka Rakvere liidrid on laiemale korvpalliüldsusele teada-tuntud nimed. Valmo Kriisa, Ardo Ärmpalu ja Kristo Saage kõrval paistab eredalt silma ka 18-aastane Rain Veidemann, kes viimastes meistrivõistluste kohtumistes on kerkinud Tarvase resultatiivseimaks.

Turniiritabel enne tänast mängu (võidud-kaotused):

1. TÜ/Rock 7/1
2. BC Rakvere Tarvas 9/3
3. TTÜ KK 9/3
4. Valga/CKE Inkasso 7/4
5. BC Kalev/Cramo 6/4
6. Tallinna Kalev 3/8
7. KK Pärnu 2/8
8. Kuremaa SK/Tartu Palliklubi 1/13