Erkmaa korvpallikooli poolt kolmandat aastat korraldatav noorteturniir koondab tänavu koguni kahtteist 1998. aastal või hiljem sündinud mängijatest koosnevat meeskonda, kellest seitse on välis- ja viis kodumaalt. Nimekamad külalised tulevad tavapäraselt Baltikumi juhtivast korvpalliriigist Leedust, keda esindavad Šarunas Marciulionise korvpalliakadeemia ja Panevežyse TM Komanda.

Külakosti toovad lisaks leedulastele veel Moskva Timirjazevskaja spordikool ja Peterburi Komeet Venemaalt, Ventspils Spars ning Riia klubid Barons ja BS Riga Lätist. Korraldajate Erkmaa KK, kes on selle vanuseklassi valitsev Eesti meister, paneb kodusele jõuproovile välja kaks võistkonda. Kodumaalt on esindatud veel RSK sPORTKUNDA, KK Viimsi ning KK Paulus Pärnust.

"Eelkõige on hea meel taas selle üle, et ka leedukad osalevad," lausus omanimelist korvpallikooli Tartus vedav noortetreener Aivo Erkmaa. "Nemad on ka favoriidid."

Tema sõnul võõrustas Marciulionise korvpalliakadeemia Erkmaa KK-d viimati eelmise aasta mais, mil tartlased kaotasid 12 punktiga. "Juba siis viljelesid leedulased elementi, mis on meil selles vanuses keelatud - kasutasid kõikidel rünnakutel kate-kattest mängu," tähendas Aivo Erkmaa. "Leedu meistrivõistlustel Final Four`i nad ei jõudnud ja eks seegi näitab lõunanaabrite tihedat taset."

Basket Unites korvpalliturniiri mängudele saab kaasa elada Tartus A. Le Coq Sport spordimajas (Ihaste tee 7) iga päev alates kella 10-st. Reedel alustatakse alagrupikohtumistega, laupäeval on kavas vahegrupi- ja pühapäeval otsustavad kohamängud.