Sisuliselt kogu käimasoleva sajandi Rocki nime kandnud Taaralinna meeskond jõudis tegelikult juba talvel teatada, et uuel hooajal mängitakse Tartu Ülikool/Postimehe nime all, ent läbirääkimised oodatud tulemust lõpuks siiski ei toonud.

AS Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann tunnistas lühiintervjuus Delfile ja Eesti Päevalehele, et veel veidi aega tagasi paistis tõesti kokkulepe juba tehtud olevat.

"Olime andnud klubile selge signaali, millisest summast ja perioodist jutt käib. Eeldasime, et kõik muu on formaalsus, kuid üllatuslikult nii ei olnud," selgitas Nuutmann.

"Detailidesse ma laskuda ei tohi, kuid läbirääkimised meie ja klubi vahel kestsid kolm-neli kuud. Väga olulistes punktides me lõpuks ühisele arvamusele ei jõudnud. Saan öelda vaid nii palju, et küsimus ei olnud sportlikus pooles. Ütlus "et edasi minna, tuleb esmalt vanast lahti lasta" iseloomustab ehk seda, miks kokkulepet ei sündinud," lisas Nuutmann.

Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat ütles Delfile ja Eesti Päevalehele, et luges uudist Eesti Meedia nimisponsori kohast loobumise kohta täna Postimehest. "Olin väga üllatunud. Kavatsesime jaanipäevaks kõik olulised punktid kokku leppida, meil olidki jäänud vaid viimased detailid," sõnas Liinat.

Seda, millised olid peamised punktid, milles Eesti Meediaga kokkuleppele ei jõutud, ei soovinud Liinat avaldada. "Mul ei ole korrektne seda kommenteerida enne, kui me ei ole omavahel infot vahetanud. Võin neid põhjuseid vaid aimata," märkis kantsler.

Liinat lisas, et tänane uudis paneb korvpalliklubi raskesse seisu, sest paari kuuga on vaja uus nimisponsor leida. "Kõige suurem nördimus tulenebki sellest, et oleme neli kuud aega kaotanud."

Neli kuud tagasi teatas Nuutmann pressiteate vahendusel, et Eesti Meedia sõlmib Tartu Ülikooli korvpallimeeskonnaga 5-aastase lepingu. „Kui vaadata, millised spordialad on Eestis populaarsed ning rahva ja fännide mõttes suured, siis kindlasti Tartu korvpall seda on. Tartu linn ja ülikool on sinna kõvasti panustanud. Nüüd tahame ka meie oma õla alla panna. See on pikaajaline ja vastutustundlik projekt ning me tahame, et uue võimaliku nimega korvpallimeeskond Tartu Ülikool/Postimees oleks vähemalt sama edukas ka tulevikus,“ lausus Nuutmann veebruaris.