20-aastane Tamm pallis eelmisel hooajal jaanuarikuust TLÜ/Kalevi ridades, kus kogus Alexela KML-i raames 21 mängitud kohtumisega keskmiselt 3,9 punkti ning võttis maha 2,3 lauapalli. Eelnevalt on ta Eestis mänginud kõrgeimas liigas Audentese SG/Noortekoondise eest ning aidanud ka madalamates liigades mitmesuguseid satse, sh Audentese duubelmeeskondi, SK RIM/Scanweldi ja KA Tallinna Kalevit. Noormehel on lisaks selja taga küllalt pikk karjäär koondistes – Eestit on ta esindanud U16, U18 ja U20 vanuseklasside tiitlivõistlustel, vahendab klubi koduleht.

Ameerikas on Tamm mänginud IMG Akadeemias Floridas ning tänavuseks hooajaks oli kokkulepe NCAA kõrgeimas divisjonis osaleva Iona College’iga, kust ühtlasi välja kasvanud meile BC Kalev/Cramo ridadest tuttav Scott Machado. Paraku tuli ka sel aastal USA ülikoolikossust loobuda, kuid Tamm loodab uuele katsele minna järgmisel hooajal. Seni pakub aga head kogemust ning arenguvõimalust Tartu Ülikooli esindusmeeskonna juures treenimine.

„See on juhuste kokkusattumine, et Ivo meie juurde antud hetkel tuli. Plaan ta Tartusse kutsuda oli tegelikult juba kevadel, kuid suvel olid Tartus asjaolud ebaselged ning temal kindel plaan Ameerikasse minna. See momendil siiski ei juhtunud ja võimalus ta meie juurde mängima kutsuda ikkagi tekkis. Meil on igatahes väga hea meel, et ta tuleb. Ivo on noor andekas mängija ja tore on nagunii täitmist vajavale positsioonile võtta noor eesti kutt. Loodetavasti saab ta meie klubis mängides oma karjääris ka uue sammu astuda. Eks head asjad juhtuvadki tavaliselt äkitselt!“ võttis Tamme liitumise kokku Tartu Ülikooli peatreener Gert Kullamäe.

Uus ääremängija saab oma tuleristsed Lätis, kus Tartu meeskond mängib 8.-11. septembrini LOC Cup-nimelist turniiri. Alagrupikaaslased on Liepajas Venemaa klubi BC Perm ning kodumeeskond Liepaja/Triobet, teine omavahelist paremust välja selgitav kolmik on Siim-Sander Vene uus koduklubi BC Nižni-Novgorod, Läti BC Vetspils ja Leedu sats BC Lietkabelis.

Tartu mängib kell 17.00 Permiga ja ülehomme kell 18.30 võõrustajatega. Kohamängud jäävad pühapäevale, 5.-6. koha mäng kell 11, pronksimäng 13.15 ning turniiri finaal 15.30.