Rock peab EuroChallenge’i alagrupiturniirilt edasi pääsemiseks alistama homme võõrsil Oostende Base ja lootma, et juba koha teisele etapile taganud Bologna Virtus saab jagu Samara SKA-VVS-ist, kirjutab Sportnet.

Sel juhul jätkaksid Indrek Visnapuu hoolealused mängimist kuueteistkümne parema meeskonna hulgas.

Visnapuu käe all viiest kohtumisest kaks võitnud Rocki korvpallurite etteasteid on pärssinud kindluse puudumine, mis on lõhkunud niigi habrast koostööd.

Peatreener avaldas lootust, et reedene ülekaalukas, 103:80 võit Eesti meistriliigas Tallinna Kalevi üle turgutas tartlasi psühholoogiliselt.

"Kõik mehed said väljakule ning võimaluse ennast tühjaks rabeleda ja enesekindlust koguda," ütles Visnapuu. "Kui kindlust jätkub, võib igaüks visata."

Korrastada kaitset

Viimastes kohtumistes oli Rocki kirstunael kaitse. Tegelikult on enesele tööle sundimine, õigel ajal kaaslasele appi jooksmine ja kokkulepitud ülesannete täitmine kogu hooaja tartlasi alt vedanud.

Ka Rocki 87:83 võiduga lõppenud detsembrikuises kohtumises ülikooli spordihallis lubasid võõrustajad Oostendel kolmepunktiviskejoone tagant vabalt pommitada.

"Üritame leida kaitses parima variandi," ütles Visnapuu. "Vaatame, kellega Oostende mängu alustab. Sellest lähtudes valime oma algviisiku, võib-olla ei alustagi tavapärase koosseisuga."

Rocki ülirasket ülesannet võib hõlbustada Oostende meeskonna uuenemine. Enne jõule liitusid Belgia liigas seitsmendal kohal asuva meeskonnaga ühendriiklased Robert Hite (187 cm), Dontaye Draper (180) ja Eric Hicks (200), kes kõik tõusid kohe ka põhiviisikusse. Lahkus üks põhitegijaid Devin Green. Laupäevases Belgia liiga mängus alistus Base Liege’ile 75:79.