Oma rolli mängis moskvalaste allajäämises ilmselt asjaolu, et Eestisse saabuti turniiri esimese mängupäeva varahommikul. Treenerite Jaak Jalakase ja Denis Gradusovi juhendatud Lääne-Virumaa meeskonnal oli omakorda veidi õnne, sest normaalaja viimasel sekundil vastasmängija poolt teele saadetud kaugvise keeras rõngast välja.

"Kolmanda veerandaja lõpu eel olime kümne punktiga 32:22 eduseisus, läksime korraks paanikasse ja jäime vist seejärel isegi kaotusseisu," rääkis Jaak Jalakas. "Tagatipuks lasi meie kapten Sten Pobbul end viie veaga välja vilistada, ent lõpus tabasime viimase kahe minuti jooksul kümnest vabaviskest seitse ja see meid aitas."

Kundalaste eest pääses teiste hulgas väljakule ka elus esmakordselt võistlustel kaasas olnud Aleks Traumann, kes liitus meeskonna treeningutega alles sellel nädalal. "170 cm pikk noormees on pärit Aserist. Kundasse harjutama toodi see 11-aastane poiss lapsevanemate initsiatiivil," märkis treener.

Et moskvalased kaotasid ka päeva teises, pingelises mängus 37:49 võõrustajate Erkmaa KK esindusrivistusele, siis tähendas see, et neil lootust kõrgete kohtade pärast heidelda enam pole ning leppida tuleb kohtumistega 9.-12. positsioonile.

Tagasilöögi osaliseks sai teinegi Venemaa klubi, Peterburi Komeet, kelle meeskonna kaptenit ei lastud ebakorrektsete reisidokumentide tõttu kodumaa piiripunktist kaugemale ning võistkond pidi seetõttu läbi ajama ühe põhimängijata. Vaatamata sellele saavutasid nad oma algrupis BS Riga järel teise koha.

Tulise lõpuheitlusega lahingu pidasid oma alagrupis maha KK Viimsi ja Panevežyse TM Komanda, kellel läks võitja selgitamiseks vaja koguni kahte lisaaega. Leedulased olid lõpuks paremad 70:62. Normaalaja lõpus oli kogu kohtumise vältel tagaajaja osas olnud KK Viimsil kasutada kaks vabaviset, millest vähemalt ühe tabamine oleks kindlustanud järjekordse üllatustulemuse. Paraku läksid mööda mõlemad...

"Vaatasin enne Viimsi vabaviskeid, et lahkume sellest mängust kaotajatena," lausus Panevežyse poiste treener Tadas Mykolaitis. "Minu viga - andsin paarikümnepunktilises eduseisus kõigile poistele mänguaega ega uskunud, et lõpp võiks raskeks kujuneda."

Alagrupis esikoha kindlustanud Panevžyse poiste jaks käis üle ka Ventspils Sparsist numbritega 53:50.

Basket Unites teisel võistluspäeval, 25. septembril, on Tartu A. Le Coq Sport spordimajas kavas vahegrupikohtumised. Otsustavte kohamängudeni jõutakse pühapäeval, 26. septembril. Mõlemal päeval algavad mängud kell 10.