European Tournament of Mini-Basketball turniiril tiitlikaitsja rollis heitlevad tartlased, kelle juhendajateks on Aivo Erkmaa ja Gert Prants, alustasid teist päeva 47:23 võiduga Hollandi klubi Rosmaleni üle.

"Meie poolt hea häälestusega mäng," märkis Prants. "Tegime esimesel veerandajal vahe sisse ja ülejäänud aeg kulus vormistamisele. Kõik poisid said mängida ja palli korvi."

Kaks järgmist väga otsustavat kaalu omanud kohtumist olid aga sootuks teisest puust. Belglaste Excelsior alistati esmalt 44:42.

"Vastasvõistkond oli suhteliselt lühikesekasvuline, väga ühtlane ja ebatavaliselt liikuv laste võistkonna kohta," tähendas Prants. "Samas tabasid nad hästi kaugelt ning hankisid ründelauast palju palle."

Vahegrupi otsustavas, finaali pääsejat selgitanud mängus mindi kokku Klaipedaga, kellele eelmisel suvel Leedus toimunud turniiri finaalis vannuti alla kahe punktiga. Seekord ilma ühe oma liidri Hugo Erkmaata mänginud tartlased said magusa revaši, alistades Baltikumi kangeima korvpalliriigi esindajad 39:35.

"Suurepärase mängu tegi terve meie meeskond," märkis Gert Prants. "Leedu meistrivõistluste hõbedaomanikule oli see esimeseks kaotuseks turniiril."

Füüsiliselt väga tugevale Klaipedale sai treeneri sõnul saatuslikuks eestlaste alahindamine. "Juhtisime kogu mängu ja kordagi ei tekkinud hetke, kus oleksime nende surve alla jäänud - alati oli keegi mängijatest kuskil valmis, et vastasel tee korvini kinni panna või siis ise rünnakul otsustavust üles näitas ja resultatiivselt tegutses," rääkis treener. "Iga mees, kes platsil käis, andis endast maksimumi nii kaitses kui ka rünnakul ja see tõi vägeva tulemuse."

Homne finaalivastane ei ole veel selgunud.