Võistlused toimuvad vastavalt Vabariigi Valitsuse kehtestatud piirangute ning Eesti Korvpalliliidu kehtestatud eripiirangute alusel, mida sel suvel on kohustatud järgima kõik 3x3 etapid.

Turniirile on lubatud vaid Covid-19 haigusnähtudeta mängijad ja korraldajad. Mais ja juunis toimuvatel turniiridel ei ole pealtvaatajad lubatud ning võistluspaika lubatakse korraga maksimaalselt 100 eelnevalt registreerunud mängijat ja võistluste korraldusega seotud isikut. U18 sarjades on lubatud üks võistkonna saatja.

„Võtame Covid-19 haigust väga tõsiselt. Seetõttu tähendab haigusnähtudega mängija või esindaja kasutamine võistlustel võistkonna elimineerimist kogu 3x3 suvest,“ ütles Eesti Korvpalliliidu 3x3 korvpalli valdkonna juht Reigo Kimmel.

„Paljud korvpallurid on pärast pooleli jäänud saalikorvpalli hooaega väga huvitatud uuesti võistlema 3x3 formaadis,“ lisas ta.

2020. aasta suve 3×3 tänavakorvpalli meistrivõistluste esialgne kalender:
30. mai – Tallinn, Snelli väljakud
6. juuni – Rakvere
13. juuni – Viimsi
27. juuni – Tallinn, Snelli väljakud
4. juuli – Haljala
5. juuli – Kadrina
11. juuli – Karksi-Nuia
18. juuli – Kanepi
19. juuli – Pärnu
22. juuli – Jõhvi
25. juuli – Väike-Maarja
26. juuli – Kohila
29. juuli – Kose
1. august – Kohtla-Järve
2. august – Tallinn, Nõmme
8. august – 3×3 Tallinn Open 2020 / Eesti meistrivõistluste finaalvõistlus

Võistlussüsteem näeb sel aastal ette, et võistkonnas kehtib kuni 6 mängija reegel, kus ühes võistkonnas osalenud mängija ei tohi teise võistkonna eest mõnel teisel etapil enam mängida. Ühe korra on erand lubatud kõikides sarjades, välja arvatud World Tour ehk meeste eliitsari.

3x3 Eesti meistrid selguvad 8. augustil Tallinnas, kuni kümnes võistlusklassis. Osades võistlusklassides, näiteks 40+ seeniorid, toimub vaid finaalvõistlus, teistes sarjades pääsevad lõppvõistlusele hooaja koondarvestuse 12 parimat võistkonda.

Eesti Korvpalliliit soovitab kõikidel huvilistel suvistele 3x3 etappidele varakult registreerida, sest kõikides sarjades kehtib 12 võistkonna piirang, mis tähendab, et hilinejad ei pääse mängima ning mais-juunis ka võistlusi pealt vaatama. Kõikidele etappidele saab oma võistkonna registreerida PLAY.FIBA3x3.COM lehelt.