Eesti korvpallikoondis sai loosiga oma vastasteks Itaalia, Põhja-Makedoonia ja Venemaa.

Edasipääsuks tuleb Eestil realistlikult vaadates alistada Põhja-Makedoonia: Itaalial on korraldajamaana pilet juba tagatud, mistõttu saavad kolmiku Eesti, Põhja-Makedoonia ja Venemaa seast finaalturniirile kaks paremat. Itaallased saavad aga sellegipoolest valiksarjas n-ö väljaspool arvestust kaasa teha.

Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) Euroopa osakond avalikustas eelseisva loosimise tugevusgrupid eelmisel nädalal ning Eesti koondis paigutati seitsmendasse ehk eelviimasesse rühma. Nõrgima tugevusgrupi koosseis selgub seejuures alles augustis mängitavas EM-valiksarja eelringis.

EM-valiksarjas loositi 32 meeskonda (nende seas ka korraldajad Saksamaa, Tšehhi, Gruusia ja Itaalia) kaheksasse neljaliikmelisse alagruppi, kus kõik meeskonnad kohtuvad omavahel kodus-võõrsil põhimõttel kaks korda läbi. Finaalturniirile 24 sekka kvalifitseeruvad alagrupis kolm paremat, sealjuures on korraldajariikidele edasipääs juba garanteeritud ehk nende alagruppidest saavad edasi nemad pluss kaks paremat.

Valikturniir peetakse hooaja jooksul kolmes "aknas": esimesed mängud toimuvad vahemikus 17.-25. veebruar 2020, teised kohtumised 23. november - 1. detsember 2020 ning otsustavad matšid peetakse 15.-23. veebruaril 2021.

Kõik alagrupid:

Ühtlasi loositi ka naiste EM-i valikgrupid - seal sai Eesti naiskond vastasteks Venemaa, Bosnia ja Hertsegoviina ning Šveitsi. Üheksa valikgrupi seast sõelutakse lõpuks välja 14 naiskonda, kes liituvad finaalturniiril korraldajariikide Hispaania ja Prantsusmaaga.

Enne loosi:

Meeste tugevusgrupid:

1. grupp: Hispaania, Prantsusmaa, Serbia, Leedu
2. grupp: Sloveenia, Kreeka, Horvaatia, Venemaa
3. grupp: Itaalia, Läti, Türgi, Ukraina
4. grupp: Soome, Saksamaa, Tšehhi, Poola
5. grupp: Gruusia, Montenegro, Belgia, Iisrael
6. grupp: Ungari, Bosnia ja Hertsegoviina, Holland, Põhja-Makedoonia
7. grupp: Eesti, Bulgaaria, Rootsi, Austria
8. grupp: selgumisel

Loosimisel moodustatakse kaheksa neljaliikmelist alagruppi, kus kõik meeskonnad mängivad üksteisega kodus ja võõrsil. Finaalturniirile pääsevad alagrupi kolm paremat. Erandiks on finaalturniiri korraldajariigid Saksamaa, Itaalia, Tšehhi ja Gruusia, kelle edasipääs on garanteeritud alagrupiturniiri tulemustest sõltumata.

Eesti alagrupivastased loositakse teisest, kolmandast ja kuuendast tugevusgrupist.