Esimest korda astub Alexela Meistrliiiga mängus väljakule uustulnuk Audentese SG/Noortekoondis, kui Audentese Spordihallis võõrustakse algusega kell 19:15 seni võiduta TLÜ/Kalevi meeskonda, kirjutab basket.ee. Audentese SG/Noortekoondis koosneb eranditult Audentes Spordigümnaasiumi õpilastest. Kokku on nimekirjas 23 poissi, kelle hulgast leiab korvpallisõpradele tuttavaid nimesid nagu näiteks: Pehka, Kullamäe, Jurkatamm.

Eestimaa pinnal toimub ka üks Balti liiga mäng, kus TYCO Rapla võõrustab algusega kell 18:30 Sadolin Spordihoones Liepaja Triobeti. Raplal on Balti liigas kirjas neljast mängust 3 võitu. Liepaja on pidanud vaid ühe mängu ning tabelis on kirjas 93:65 võit Kedainiai Nevežise üle.

Tartu Ülikool/Rock alustab teisipäeva õhtul Rumeenias FIBA EuroChallenge hooaega. Eesti aja järgi kell 19:00 algavas mängus minnakse vastamisi Energia Targu-Jiu meeskonnaga. Rockil on hooaeg alanud üle kivide ja kändude, meistriliiga turniiritabelis on 6 võitu ja 5 kaotust. Alexela Meistrliigas kaotati hakatuseks topeltmängudes BC Kalev/Cramole ja TYCO Raplale, oktoobri viimasel nädalavahetusel kaotati võõrsil ka Rakvere Tarvale. Rocki räsivad ka vigastused. Teisipäevasest mängust jääb kindlasti eemale Joosep Toome, lahtine on Tanel Kurbase ja Augustas Peciukeviciuse osalemine.

Viimasest mängust võtavad tartlased Rumeeniasse kaasa siiski positiivsed emotsioonid, sest TLÜ/Kalev alistati möödunud reedel Janar Taltsi 30 punkti toel numbritega 85:54 ning tõusti liigatabelis kolmandale kohale.

Energia Targu Jiu on Rumeenia liigas kirjas 3 võitu ja 1 kaotus. Avamängus kaotati ühe punktiga Craiovale ning seejärel võideti Pitesti, BC Timisoara ning Cluj Napoca meeskondi. Vastasmeeskonnas annavad tooni võõrleegionärid, nimekirjas on koguni 7 välismaalast: 5 ameeriklast, 1 tšehh ja 1 montenegrolane. Kaheksanda välismaalase leiab treeneripingilt, peatreener Antonis Constantinides on pärit Küproselt ning juhendanud ka Küprose meeste koondist.

BC Kalev/Cramo on teisipäeval VTB ühisliiga kohtumises Helsingis vastamisi Bisonsi meeskonnaga. Bisons on saanud VTB-s 1 võidu neljast mängust, BC Kalev/Cramo (2-2) läheb mängule vastu 2 järjestikuse võiduga VTB ühisliigas. Seda mängu näeb otse ka Delfi TV-st.

Tänased mängud:
18:30 TYCO Rapla vs Liepaja Triobet (BBL)
19:00 Energia Targu-Jiu vs Tartu Ülikool/Rock (FIBA EuroChallenge)
19:00 Loimaa Bisons vs BC Kalev/Cramo (VTB) Delfi TV!
19:15 Audentese SG/Noortekoondis vs TLÜ/Kalev (Alexela KML)