Kohtumine algas tasavägiselt ning kulges nii kuni poolajani, mille Rapla 36:43 võitis. Kolmandal veerandajal haarasid külalised aga juhtrolli, tehes kiirelt 9-0 spurdi ning asudes mõni hetk hiljem juhtima 57:38. Kuid seejärel ärkas Kristo Saage ning koos temaga ka kogu Valga meeskond ning viimasele veerandile mindi seitsmepunktilises kaotusseisus.

Viimane periood kulges peamiselt siiski Rapla juhtimisel, kuigi Valga suutis kuni viimaste minutiteni löögikaugusel olla.

Kohtumise parim oli Rapla tagaliinimees Ernestas Ezerskis, kes tõi 24 punkti. Martin Paasoja lisas 19 silma. Saage tõi Valgale 18 punkti, kuid teenis neljandal veerandajal oma teise tehnilise vea ning pidi väljakult lahkuma.

Turniiriritabelis jätkab Rapla teisel kohal, olles võitnud 5 ja kaotuanud 1 kohtumise. Valgal on kirjas võit ja kolm kaotust.

Mängu eel:
Valga/Maks&Moorits on Alexela KML-is siiani pidanud kolm kohtumist. Küllaltki napid kaotused on saadud Rakvere Tarvalt ja TÜ/Rockilt ning seitsme silmaga alistati TLÜ/Kalev, teatab basket.ee. Balti liigas on võidud saadud TLÜ/Kalevi ja Lietkabelise üle ning alla jäädud Jekabpilsile.

TYCO Rapla hoiab Alexela meistriliiga tabelis teist kohta nelja võidu ja ühe kaotusega. Raplakad on sellel hooajal rohkelt kõneainet pakkunud, kui klubi ajaloos esmakordselt alistati Tartu Ülikool/Rock ning TTÜ KK vastu mängiti rekordihõnguline lisaaeg, kus TYCO Rapla viskas 18 punkti ja TTÜ vastas 0-ga. Balti liigat alustati 3 võiduga 3 mängust: Rakvere Tarvas alistati pingelise heitluse järel lisaajal, kodusaalis oldi üle Moskva Dünamost ning võõral väljakul võideti viimase sekundi viskest Kedainainiai Nevežist.

Oktoobrikuu head saavutused tõid ka Balti liiga oktoobrikuu MVP tiitli Raplasse, tunnustuse vääriliseks valiti lätlane Kristers Zeidaks.