Mõlemad finaalid algasid ettevaatlikult ja korvidevaevaeselt. Tüdrukute poolel asus Pärnu 4:11 kaotusseisust esimese veerandi lõpuks juhtima 13:11, kuid pööre sündis teisel veerandil, mille pealinna tüdrukud võitsid 29:10 ja saavutasid poolajaedu 40:23.

Pärnu veel püüdis kolmandal veerandil kõvasti mängu tagasi tulla, kuid alla 13-14 punkti vahe ei tulnud. Otsustav rebenemine toimuski viimase veerandi algul, mil Kalev veel juurde pani ning tabloo näitas 57:35.

Jaanika Veinpere-Pillisner (Kalev) kiitis tüdrukute võitlust, kuid mainis samas, et mängupildi kui sellisega ta täna kuidagi rahule ei jäänud. "Saame paremini ja oleme seda kindlasti ka näidanud, nii noorteliigas kui EYBL-is." Katrin Kallit Pärnu SK poolelt lausus, et hooaeg oli pikk ja edukas - finaal oli suur siht ja siia ka jõuti. "Täna oli vastane lihtsalt parem," tunnustas Kallit.

Kolmanda koha võitis Audentese SK, paremusega 39:23 Narva PSK üle. Kõik medalikomplektid andsid üle EKLi president Jüri Ratas ja peasekretär Keio Kuhi. Finaali parim sai lisaks kuldsetele autasudele MVP pusa, teistele spordikotid.

*******

Poiste mini finaali jõudis ootuspäraselt põhiturniiri parimaid - BC Tarvas/Rakvere SK I ning mõne jaoks ehk pisut üllatuslikult Audentese SK.

Teel finaali alistas Tarvas/Rakvere veerandfinaalis BC Kalev STAR/TSK 66:32 ja poolfinaalis skooriga 52:44 Tiit Soku KK. Audentes alistas esmalt favoriitide hulka loetud TTÜ KK/SK RIM-i 56:47 ning seejärel kõva teise poolajaga poolfinaalis Salva/Rock II 66:45.

Finaalis oli võitlust küll - eriti esimesel ja teisel veerandil. Tarvas/Rakvere läks maruliselt toetanud lääne-virulastest fänngrupi toetusel ette 9:5 ja poolajaks 21:15, kuid otsustava sammu astusid Märt Raami hoolealused kolmandal veerandil. Tehes spurdi 17:2, asuti juhtima 39:17 ning ohtlikult lähedale Audentes ei tulnudki enam.

Audentese kiituseks tuleb öelda, et võideldi lõpuni ja kahekapunktine kaotus kullamängus tundub neile homme juba kindlasti väikse võiduna. Tarvas/Rakvere parimaks tunnistati finaalis Markus Roosaar, Audentese poolel Rasmus Andre. Mängu kommenteerinud Olari Narits aga tõstis eriti esile Tarva poolel Tauri Veevot. "Juhtis mängu Tarva poolel hästi ning samas sai kaitses hästi hakkama Rasmus Andrega."

Pronksimängus võitis T.Soku KK Salva/Rock II 66:55. Viienda koha mängus oli TTÜ KK/SK RIM parem BC Kalev STAR/TSK-st 56:43 ning seitsmenda koha kohtumises Kose SK Erkmaa KK-st 54:45.