Kuid Kaldre pole sugugi ohtlik vaid kolmesejoone taga. Tema läbimurded, sööstud korvi alla on esile toodud ka Hispaanias mängimise ajast, mullusest hooajast Force Lleidas, sealse esiliiga tippklubis veedetud ajast. Paraku ei usaldanud Lleida peatreener kevadel eestlast enam eriti platsile ning mänguaeg kuivas kokku. Ilma eriliste selgitusteta.

Mullu sai Kaldre Lleidas keskmiselt 9,4 minutiga kirja vaid 2,8 punkti. Omamoodi kummaline seegi, et klubist pidi lahkuma (Valmierasse) üks parimaid skoorijaid lätlane Janis Kaufmanis. Kamraad, kellega Kaldre Kataloonias sageli aega veetis ja kaarte mängis – hea ajaveetmise eesmärgil.

Selle kuu viimasel päeva 24-seks saav Kaldre on suur rändur, kes enamasti jõuab kaarega Raplasse tagasi. Nii on ta mänginud Saksamaal ja Hispaanias, samuti Kuremaa, Valga, TÜ/Rocki ja Tarva särgis. Ses mõttes sarnaneb ta pisut endast küll hulka vanema Reinar Hallikuga, kelle elujõgi alati Rakverre tagasi veeretab. Viimase hooaja enne Lleidat – 2013/14, veetis Kaldre niisamuti TYCO Raplas ning tõi siis 11,5 p+3,7 lp+1,1 rs.

Alljärgnevalt selle nädala lõpupoole tehtud basket.ee intervjuu Sven Kaldrega:

Tagasi kodus. Kas oli ka teisi variante peale Rapla?

Tagasi koduses Raplas jah. Kui aus olla, siis augusti keskel oli pakkumine ka piiri tagant, aga otsustasin aasta siin mängukindlust koguda.

Kas Eesti ja Raplaga tagasi harjumine võttis ka natuke aega? Oled elanud ikkagi märksa laiemas, rahvarohkemas ja kultuuriliselt täiesti erinevas keskkonnas. Mis on kõige suuremad erinevused elukorralduse osas Rapla ja Lleida puhul?

Eks natuke võttis ikka aega, aga pärast pikka hooaega oli hea näha sõpru ja peret. Kõige suurem erinevus kahe linna vahel on see, et Raplas kõik käe-jala juures. Sarnane on samas see, et treeningsaalid on mõlema klubi juures alati avatud kui on soovi lisatrenne teha. Ja ka treenerid on väga abivalmid aitama.

Miks Lleidas periood sinu jaoks otsa sai? Mis jäi puudu, et Hispaanias teha tõsisem läbilöök?

Arvan, et mõtlesin asjad enda jaoks üle, tahtsin liiga palju. Sellest sai ka treeneritega pärast hooaega räägitud. Eks see oli ka üks põhjuseid, miks meie teed lahku läksid. Ja ega keegi sul seal krediiti ülearu ei anna, saad oma üks-kaks võimalust ja siis kas õnnestub või ei õnnestu. Kui ära ei kasuta, tuleb järgmine mees. Minu kahjuks järgmine mees õnnestus ja väga raske oli ennast tagasi rotatsiooni saada.

Mida Hispaania-aeg andis sulle kui korvpallurile? Saad peagi 24 ehk et oled pisut noorem kui Siim-Sander Vene. Millised on arenguteel peamised sihid - mida enda puhul parandada ja millisele tasemele seeläbi jõuda?

Hispaania andis mulle kui korvpallurile väga palju. Trennikvaliteet, pisiasjadele rohkem tähelepanu pööramine ja üleüldse mängust arusaamine – need pooled, ma usun, arenesid minus.

Arvan, et pean läbi treeningute oma eneskindlust tõstma, muidugi ka kõik ülejäänud mängulised elemendid peavad minema paremaks. Praegune eesmärk on välja teenida veel üks võimalus Hispaanias ja seal tõestada, et suudan mängida. See, mida seal nägin ja tunda sain, on veel pikka aega motivatsiooniks.

Rapla klubist ka. Kui palju on sulle tänases koosseisus tuttavaid? Ka Aivar Kuusmaa käe all pole sa vist eriti pikalt olnud?

Enamus mehi on ju tuttavad, peale välismaalaste muidugi. Sai juba terve eelmine suvi Rapla meeskonna ettevalmistuses kaasa tehtud. Kuusmaa käe all sain mõned kuud mängida ka üle-eelmisel hooajal, kui ta poole pealt meile treeneriks tuli.

Milline on meeskonna sisekliima, võistkondlik keemia? Milline meelestatus meeskonnas valitseb hooaja eel?

Praegu võin öelda, et kõik on nooremapoolsed, vihased ja tahtmist täis kutid. Sisekliimat hindan väga heaks, kõik saame omavahel hästi läbi. Aga trennis on ikka võistlusmoment, mingit silitamist pole.

Kui saate juurde korraliku tasemega tsentri (nagu Kuusmaa ja Karp loodavad), siis kui tugevaks hindad Rapla võimekust KMLi ja BBLi konkurentsis?

Mängida KML-is kindlasti medali peale ja BBL-is jõuda play-offis kaugemale kui eelmisel aastal.

On sul hooajaks isiklikke eesmärke lisaks sellele, et anda meeskonna heaks maksimum?

Koguda enesekindlust.

Kas mõtled-vaatad ka väljapoole – pidades silmas järgmist hooaega?

Ikka mõtlen, aga kõigepealt tuleb see hooaeg võimalikult hästi mängida.

Väike ennustus - kellest saab selle hooaja MVP Eesti liigas?

Ma parem ei vasta sellele :D