MTÜ Korvpalliklubi Viimsi ja MTÜ Orissaare Sport sõlmisid Leviraga uueks hooajaks kokkuleppe, mille kohaselt edastatakse veebi kaudu kohaliku esindusmeeskonna mänge ning spordihallides toimuvaid turniire, kasutades automatiseeritud veebitootmist Levira tehisintellektiga kaamerate vahendusel.

„Uuenduslikud tehisintellektiga kaamerad võimaldavad otsepildis edastada kvaliteetset videopilti otse veebibrauserisse. Kaameraid juhtiv tehisintellekt jälgib iseseisvalt palli ja mängijate liikumist ning valib automaatselt välja põnevamad kordused. Tehnoloogia eesmärgiks on võimaldada ka väiksemate vaatajaskondadega mängudel jõuda hõlpsasti spordisõpradeni,“ ütles Levira innovatsiooni- ja arendusdirektor Martti Kinkar.

„Sport peab tehnoloogia arenguga kaasas käima ja selle enda kasuks tööle panema. Üheltpoolt teevad tehisintellektiga kaamerad mängud meie toetajatele veelgi paremini kättesaadavaks aga sama palju lihtsustab see klubi enda tööd, ehk me ei pea enam muretsema mängude filmimise pärast – selle teeb tehnoloogia,“ sõnas Korvpalliklubi Viimsi/Estover tegevjuht Tanel Einaste.

„Salvestuste ja otseülekannete vahendusel on meil veel üks lisa võimalus kajastada ja populariseerida sporditegevust kogu piirkonnas ja teha meie sündmused kättesaadavamaks ka nendele huvilistele kellel pole võimalik reaalajas saalis viibida. Peale selle on tehisintellekt kaamerate paigaldamine suurepärane lahendus, millega kaasajastada spordikompleksi, muutes saali ka atraktiivsemaks suurürituste korraldajatele,“ ütles MTÜ Orissaare Sport spordijuht Andla Rüütel.

Esimesed Korvpalliklubi Viimsi/Estover kontrollmängud toimusid 20.–21. septembril Viimsis Karulaugu areenal ja 27.–29. septembrini toimuvad Balti korvpalliliiga mängud Orissaare Spordihoones, kuhu mõlemasse paigaldas Levira suvel tehisintellektiga kaamerad.

Samalaadsed ülekanded hakkavad toimuma ka Eesti Maaülikooli Spordiklubi ja Rapla Sadolini spordihoonetest.