Esimese finaalmängu võitis Kalev võõrsil 93:82.

"Mitmed Kalevi mängijad on hiljem öelnud, et tegelik finaal mängiti hoopis poolfinaalis, kus pärast kaotatud avamängu võideti põhimõttelises vastasseisus Riia VEF. Sellegipoolest finaalihõngu oli Kalevi spordihallis igatahes kõvasti, möll kergitas katust. Lõpu eel kippusid võiduootuses fännid meeletusi tegema – agaramad kõigutasid lausa korvilauda, miilits tõttas korda looma..." meenutatakse sündmust Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi Facebooki lehel.

Spordimuuseumil on ka korvpallisõpradele üleskutse:

"Magus ja ajalooline võit oli selge juba paar minutit enne mängu lõppu. Viimase finaalivile kõlades valgus rahvas platsile, algas ülemeelik võidutrall, mille käigus purunes paraku ka kristallist võidukarikas. Tol hetkel selle üle ei kurvastatud, rõõm oli nii suur! Ei ole kurvastatud ka hiljem, kuid teisalt väike kahjutunne on, et ühtki kildu sellest karikast pole jõudnud Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi kogusse. Kui keegi, kes täna 29 aastat tagasi mõne killu noppis, aitaks meil selle lünga täita, oleksime väga tänulikud!"

Kalevi toonane teine treener Riho Soonik avaldas mõned aastad tagasi Õhtulehele, et pühkis väiksema killupuru kokku ja viskas Kalevi halli prügikasti. Mitu kildu olevat aga Sergei Babenko viinud Vigala Sassi hauale, kellelt ta omal ajal oma vigastustele kõvasti abi sai.

Riho Soonik kilde kokku korjamas.
Tallinna Kalevi triumf 1991. aasta Nõukogude Liidu meistrivõistlustel
Aivar Kuusmaa karikaga.
Tallinna Kalevi triumf 1991. aasta Nõukogude Liidu meistrivõistlustel