Kolmapäeva õhtul ETV eetris olnud telesaates „Pealtnägija” avaldati kahtlust, et korpalliklubi BC Kalev/Cramo varjab kohtutäituri eest oma lätlasest tippmängija Armands Šķēle sissetulekut.

Telesaate andmeil on Šķēlel Lätis ligi 90 000 eurot võlgu. Võlausaldaja, Läti kinnisvaraärimees Andrejs Bumbieris pöördus kohtusse, võitis ja nüüd soovib Šķēlelt suuri summasid ka kohtutäitur. Šķēle aga võlga maksta ei saa, sest ametlikult tal raha ei ole.

2010. aastal hakkas Šķēle mängima Kalev/Cramos ja võla sissenõudmise võttis üle Eesti kohtutäitur, kes arestis ette ära kõik rahalised maksed, mis klubi peaks Šķēlele tegema. Bumbieris ütles „Pealtnägijale”, et on ligi kahe aasta jooksul Šķēlelt ühekordse maksena kätte saanud 2000 eurot 2012. aasta kevadel. Pooleteise aasta jooksul pole Kalev/Cramo Šķēlele ametlikult ühtki eurot maksnud. Kahtluse kohaselt saab Šķēle aga sularahas palka 7000 kuni 10 000 eurot kuus.

Šķēle leping salastatud

Telesaade väljendas kahtlust, et Kalev/Cramo ja Šķēle on sõlminud salajase sobingu, varjamaks lätlase sissetulekut kohtutäituri eest. BC Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa eitab väiteid salasobingu kohta. Tema sõnul on Šķēle ka klubile võlgu. Valdmaa sõnul saab Läti korvpallur klubilt minimaalset raha, et üldse ära elada. Valdmaa kinnitusel mängib Šķēle meeskonnas sisuliselt selle eest, et tal on auto, korter, toit laual ja väike taskuraha. Saatest jääb segaseks, kas klubi maksab Šķēlele palka või mitte. Valdmaa rõhutas, et klubil on Šķēlega ametlik leping ja kohtutäitur saab seda näha. „Meil on kõik avalik, saame kõik asjad kokku leppida. Me ei tee salasobinguid,” kinnitas ta.

Eesti Päevaleht tabas telefoni teel Šķēle agendi Arturs Kalnitise. Ta kinnitas, et esindab Šķēlet, kuid kuulanud ära küsimuse, mis Eesti Päevalehte huvitab, teatas, et kõik palkasid puudutav on konfidentsiaalne ja selle kohta ta midagi rääkida ei saa. Samuti ei soostunud ta ütlema, kuidas jõuti Šķēle ja Kalev/Cramo vahelise leppeni, et hea korvpallur palka ei saagi, kuid ometi mängib klubis.

BC Kalev/Cramo presidenti Valdmaad Eesti Päevalehel eile küsimiseks tabada ei õnnestunud.