Viimati "küpsetas" Vene hiinlasi ühes viisikus koos Lance Stephensoni (Memphis Grizzlies), Arron Afflalo (Sacramento Kings), Janis Timma (Peterburi Zenit) ja Amir Johnsoniga (Boston Celtics).

Delfil õnnestus Siim-Sander Venelt saada vastused mõnele küsimusele, mis puudutasid klubivahetuse teemat.

Mis rindelt ise kõige enam huvi lootsid? Saan su facebooki postitusest aru, et ega sa ise algul väga Venemaa poole vaadanud?

Ausalt, ega ma jah väga Venemaa peale mõelnud. Arvasin rohkem, et pigem Kesk-Euroopas võiks karjäär jätkuda. Saksamaa, äkki Prantsusmaa, Itaalia.

Kui tõsiseltvõetavad olid kõlakad, et sa justkui liitud Kalev/Cramoga? Läksid teil jutud konkreetseks?

Varrakuga meil oli jutuajamine, aga mu soov oli ikkagi välismaal jätkata. Nad ei tea vist siiamaani täpselt, mida liigade mõttes mängivad.

Kas läbirääkimistes Nižni Novgorodiga oli väga keerulisi hetki?

Ei midagi väga keerulist seal polnud. Suhteliselt sujuvalt läks asi. Tekkis huvi. Helistas peatreener. Ja nii see käis.

Mis sind kõige enam motiveeris, et Venemaa klubisse minna?

Head korralikud liigad. Peaks põhimees ka olema.

Mis selle koondise esindamisega ikkagi on? See, et sa ei mängi sel aastal kaasa on lõplikult selge. Kas pead tõesti niivõrd vara klubi juurde minema või pärast eelmise aasta EM-i sai koondise esindamise mõõt mingiks ajaks täis?

Klubil algab 10. augustil juba laager. Ma tulen USA-st tagasi 16. augustil. Nemad tahavad, et ma oleks nende juures juba 17ndal. Kõik oleneb viisast. Ma ei taha nendega kohe nugade peale minna ja endal ka parem kui algusest peale protsessis sees.