Kogu mäng oli väga pinev ning juhtiv pool vahetus kohtumise jooksul korduvalt. Esimesel veerandajal jäid tartlased juba 10-punktilissse kaotusseisu, kuid Daniel Akkeli 2 tabavat vabaviset vähendasid avaveerandi lõpuks vahe neljale punktile. Teisel neljandikul domineeris Jaagup Russaki, Saimon Suti ja Keit Türgi resultatiivsuse toel mängu TÜ/Salva ning poolajavileks jõudsime 6-punktilisse eduseisu.

Ka teise poolaja alguses oli Tartu võistkond närvilises ning sellest tulenevalt rohket tehnilist praaki sisaldanud mängus veidi parem, kuid neljandiku lõpuminutitel lasti vastane tabavate kolmepunktivisetega (osa neist tõeliselt “hullud” ) vaid kahe punkti kaugusele.

Lõpuveerand algas sealt, kus eelmine pooleli jäi ning lätlased said perioodi keskosaks juba 6-silmalisse eduseisu. Õnneks oli TÜ/Salva treeneritel (peatreener Olari Narits ja treener Tarmo Kikerpill) vastastest oluliselt rohkem käike varuks ning eelnimetatud mängijatele lisaks leidsid tee korvini üles ka seni tagasihoidlikumalt tabanud Sten Lillemägi ning Risto Häelme. Ka Gert Lõhmus teenis otsustavatel minutitel mitmel korral välja vabavisked, millest lisandus nii mõnigi äärmiselt oluline punkt . Kokkuvõtteks äärmiselt oluline võit Tartule – 76:72.

Jaagup Russak viskas parimana 25 p. Sten Lillemägi 14.p., Saimon Sutt 12 p., Risto Häelme 8 p., Daniel Akkel 7 p., Keit Türk 6 p., Gert Lõhmus ja Kermo Normann 2.p

Veerandfinaali võiduga tagas võistkond juba oma parima tulemuse kõigi Euroopa Noorteliigas osaletud hooaegade jooksul – kuuendast kohast tahapoole pole meil võimalik enam langeda (seni on tartlased tulnud 2 korda seitsmendaks).

Tänaõhtuses teises mängus, poolfinaalis, minnakse vastamisi turniiri ühe suurfavoriidi BS Riga meeskonnaga. Läti omavanuste parim võistkond pole EYBL’is käesoleval hooajal veel ühtegi mängu kaotanud. Juhul, kui tartlastel peaks siiski õnnestuma hammustada läbi ka see kõva pähkel, tagatakse omale koht hommeõhtuses finaalis. Kaotuse korral jätkame homme mänge kohtadele kolmandast kuuendani.