Riia etapile minnes oli meeskonnal kümnest mängust kogutud viis võitu ning finaalturniirile pääsemiseks tuli näidata oma parimat mängu.

Terve etapi visketabavusega hädas olnud tartlased kaotasid reedel toimunud avamängu BS Rigale 34:56, ent võitsid päeva teises, suureskoorilises kohtumises venelaste SDSJOR 56 meeskonda 76:73. Sten Lillemägi ning vennad Jaagup ja Joosep Russak viskasid selles mängus võrdselt 17 punkti.

Teisel päeval teeniti samamoodi üks kaotus ja üks võit. Hommikuses kohtumises kontrolliti küll enamikku kohtumist võõrustajate Riia VEFi vastu, ent kehva viimase veerandajaga anti mäng lõpuks käest seisuga 40:50.

Laupäeva õhtul alistati aga kindlalt BK Gloria Venemaalt skooriga 65:44. Avapoolaeg võideti 14 punktiga (34:20) ning ka teisel poolajal olid eestlased kõigis mänguelementides kindlalt paremad ning nii saavutatigi käesoleva hooaja väga ühtlast taset arvestades väga haruldane pingevaba võit.

See aga tähendas, et finaalturniirile pääsu otsustas põhiturniiri viimane kohtumine BC Kieviga.

Nagu Riia turniiril juba tavapärane, oldi ka selles mängus hädas visketabavusega, ent erinevalt varasematest kohtumistest otsiti teravusi läbimurretega korvi alla. Teisel poolajal hakkas mängutaktika lõpuks vilja kandma, sest korvialusest tsoonist langes vastastel vigadega välja nende põhitsenter. Kolmanda veerandi lõpuks võrdsustati seis ning neljas veerand oli juba Salva/TÜ pidevalt 3-5 punktilises eduseisus. Viimane mänguminut oli siiski tõeline thriller, mille käigus suutis Salva/TÜ vaatamata mitmele vastastikusele pallikaotusele hoida ühepunktilist eduseisu kuni lõpuni. 53:52 võit Tartule ning tasuks põhiturniiri 6. koht 16 võistkonna hulgas.

Liiga lõplik paremusjärjestus mängitakse välja finaalturniiril Göteborgis aprilli viimasel nädalavahetusel.

Salva/TÜ punktid tänases mängus: Jaagup Russak 14, Joosep Russak 9, Sten Lillemägi 8, Gert Lõhmus 7, Saimon Sutt 6, Sander Kruus 6, Risto Häelme 3. Edukal turniiril andsid oma panuse veel Daniel Akkel, Vitold Käkinen, Kermo Normann ja Tamar Taska. Tartu Salva/Tartu Ülikooli treenerid on Olari Narits ja Tarmo Kikerpill.

Tartu võistkonnast valiti etapi sümboolsesse viisikusse Sten Lillemägi, meeskonna parimaks aga valiti Gert Lõhmus.

Ja lõpetuseks veel üks huvitav tõdemus - põhihooajal kaotasid tartlased kõik mängud Läti ja Leedu võistkondadele, samas võideti kõiki Venemaa, Ukraina ja Valgevene tiime. Baltikumi saldo tuleb tartlastel seega korda ajada finaalturniiril.