Esimeses kohtumises oli meie vastaseks Vilniuse Visi Kartu võistkond. Eelmistel etappidel Marculionise kooli nime all võistelnud võistkond polnud see hooaeg EYBLi etappidel ühtegi kaotust saanud ja etteruttavalt võib öelda, et ei saanud ka viimasel etapil. Poisid alustasid mängu väga tublisti ja püsisime poolteist veerandaega ilusti mängus. Siis aga kaotasime vahetustega hea mängurütmi ja vastased hakkasid tasapisi edu suurendama. Kuigi mängisime väga korraliku mängu, siis kaotus tuli vastu võtta numbritega 47:72.

Salva/Rock – Vilnius Visi Kartu 47:72

Punktid: Eelmäe 15p, Paap 8p, Jürgenstein 7p, Kaasik 6p, Timmi 4p, Miller 4p, Tael 2p ja Arak 1p.

Teises kohtumises tuli rinda pista võõrustajatega. Kohaliku võistkonnaga oli võrdsed mängu esimene poolaeg, mille võitsime ainult kolme punktiga. Siis saime enda mängu paremini käima ja hakkasime eduseisu suurendama. Mängu lõppes võidunumbritega 65:37.

Salva/Rock – Kedainiai SM/Pikenroll 65:37

Punktid: Arak 13p, Peemot 9p, Eelmäe 9p, Paap 9p, Tael 8p, Villmann 6p, Jürgenstein 4p, Timmi 3p, Kriisa 2p ja Kaasik 2p.

Teisel päeval kohtusime Läti võistkondadega. Esimene vastane oli Ogre, kelle vastu läksime kohe alguses kindlalt ette ning mängu käigus suurendasime eduseisu. Võit tuli numbritega 62:40.

Salva/Rock – BS Ogre 62:40

Punktid: Paap 14p, Timmi 12p, Villmann 7p, Miller 6p, Kaasik 6p, Arak 6p, Eelmäe 4p, Jürgenstein 4p ja Peemot 3p.

Päeva teises kohtumises oli vastaseks BS Riga võistkond, kellega olime tabelis kaotuste ja võitude osas viigis. Mäng oli äärmiselt tasavägine ja pingeline ning otsustavaks sai mängu lõpus meie tugev kaitse, mis lasi vastastel viimasel veerandajal visata ainult 2 punkti. Võitsime numbritega 47:40.

Salva/Rock – BS Riga 47:40

Punktid: Paap 12p, Eelmäe 11p, Jürgenstein 11p, Arak 9p ja Kaasik 4p.

Viimasel päeval kohtusime BA Tallinna Kaleviga. Võidu korral oleksime hooaja kokkuvõttes kolmandad ja see tähendaks kohta Superfinaalis, kaotuse korral aga jääksime surnud ringiga hoopis kuuendaks. Poisid näitasid kohe alguses ,et väärivad kohta superfinaalis ning eelkõige agressiivne kaitse tõi võidu numbritega 58:29. Poisid tegid ühe enda parima mängu sellel hooajal. Ära tuleb muidugi ka märkida, et meie võidu tegi tunduvalt kergemaks ka asjaolu, et vastastel oli kaks liidrit vigastuse ja haiguse tõttu puudu.

Salva/Rock – BA Tallinna Kalev 58:29

Punktid: Kaasik 18p, Arak 9p, Paap 8p, Jürgenstein 8p, Eelmäe 7p, Tael 3p, Villmann 2p, Timmi 2p ja Kriisa 1p.

Meeskonna treener Raido Rebase sõnul ületati hooaja eesmärk kuhjaga. „Hooaja alguses seadsime endale eesmärgiks tulla kaheksa parema hulka, mis kindlustaks järgmiseks hooajaks koha esimeses divisjonis. See sai kindlalt täidetud ning preemiaks väga tubli hooaja eest, said nüüd poisid kohe superfinaalis. Seal saame kindlasti väga tugevaid rahvusvahelisi mänge, mis poiste arenguks on vägagi vajalikud,“ sõnas Rebane. „Mul on hea meel ka selle üle, et superfinaalis on nüüd kaks võistkonda Eestist (lisaks meile ka Tallinna Kalev), see näitab, et meie tase on täiesti arvestatav, et tugevate naaberriikide võistkondadega mängida.“

Võistkond mängis kooseisus: Georg Kaasik, Hendrik Eelmäe, Henri Miller, Egert Paap, Gregory Villmann, Richard Vider, Timo Timmi, Peeter Toomas Tael, Rauno Richard Arak, Joonas Anton Jürgenstein, Patrik Peemot ja Kerr Kriisa. Treenerid Raido Rebane ja Gert Prants.

Meeskonna parimaks sellel turniiril valiti Georg Kaasik, kes ennekõike paistis silma äärmiselt agressiivse ja tubli kaitsemänguga aga viimases mängus näitas, et suudab ka võistkonna resultatiivseim olla.

Turniiri eelneval päeval käisime Kaunases Euroliiga mängul, kus poisid said Euroopa tugevaimas liigas näha kohaliku Žalgirise ja Türgi võistkonna Galatasaray mängu.

Täname lapsevanemaid, kes aitasid transpordiga ning elasid väljaku ääres poistele kaasa.