“Peatreener Veselin Matici vahetusteredel lõppes sellega, et ta ei leidnudki pika hooaja jooksul oma rivistusest üles viit-kuut liidrit,” kritiseeris Salumets.

Kolmapäeval Saku Suurhallis finaalseeria lõpetada võiva Rocki aadressil jagus aga tipptreeneril kuhjaga kiitust.

“Rock on meeskonnana väga tugev, tõeliselt ühtne löögirusikas. Rocki puhul torkab silma väga hea kaitsemäng, aga ka rünnak on neil Kalevist parem. Meeskonnavaim ja -hing kujunevadki selles finaalseerias otsustavaks,” leidis Salumets.

Kerde: kodutöö andis häid tulemusi

“Peamine, et võitsime ja näitasime taas head mängu,” ütles eile 21 punkti kogunud Rocki mängujuht Giorgi Tsintsadze. “Eriti hästi tegutsesime kaitses, me ei lasknud kalevlastel vabalt visata. Hoidsime nende liidreid pidevalt valve all.”

“Meie kodutöö andis väga häid tulemusi,” hindas Kerde hoolealuste oskust vaheldumisi kasutada Kalevit alguses üllatanud maa-ala kaitset ja mees-mehe kaitset.

14 punkti ja üheksa lauapalli panustanud Kristjan Kangur kahetses, et mängu eel kokkulepitu ununes väljakule joostes.

“Kõiki kannustas suur tahe,” lausus ta. “Aga niipea, kui kõlab kohtuniku vile, algab alati samasugune jama. Kõik, mis on kokku lepitud, kaob. Oleme väljakul jamad vennad.”

Statistika järgi keeras palju kihva Kriisa, kelle seitsmeteistkümnest viskest tabas vaid kaks!

“Ma pole oma sünnipäeval kunagi võitnud, eks see natuke kummitas,” lausus 34-aastaseks saanud Kalevi kapten. “Tuli visata, aga kaas oli peal. Osa viimaseid viskeid oli küll punnitatud. Kahju teistest visetest, mis olid väljamängitud kohtadelt.”

Kui suureks hindas siiski Kriisa oma osa kaotuses? “Ma olengi süüdi!” vastas ta kiiresti, kuid pigem tulenes tema “süü omaksvõtt” kapteni vastutustundest kui tegelikkusest.

Kolmepunktiviskeid loopisid mööda ka Tanel Sokk ja Howard Frier. Kalevi “kolmeste” tabavus oli vaid 16,7 protsenti — 30 viskest tabas viis, neist kolm jäi 19 punkti toonud Gregor Arbeti arvele.

“Valmo on tegelikult ju väga hea viskaja,” kaitses Kangur Kriisat. “Täna ta küll ei tabanud, kuid järgmises mängus võib tabada. Veel lollim oleks, kui Valmo jätaks oma visked tegemata.”

Ka Kalevi peatreener Veselin Matic pidas Kriisa viskeseeriat meeskonnale vajalikuks ja võttis temalt süükoorma.

“Ütlesin nii Valmole kui ka Scottile, et tuleb rohkem visata,” lausus Matic. “Süüdi võin olla mina, sest kohtumise alguse maa-ala kaitse tuli meile üllatusena. Rünnakul on meie tasakaal lõhutud, teate ju ise, miks,” osutas juhendaja Kalevist lahkunud põhikeskmängijale Travis Reedile, kes tuli eile endistele meeskonnakaaslastele suurhalli kaasa elama ja teenis fännidelt kingituse.

“Rock tunneb end kindalt, aga selg vastu seina olek kujuneb võib-olla meie plussiks,” oletas Kangur. “Oleme ju tõestanud, et suudame end raskes olukorras kokku võtta.”