Eelmisel aastal samal turniiril Iisraeli koondise järel teiseks tulnud Ukraina koondise tuumiku moodustavad FIBA EuroCupil teiseks tulnud Mariupoli Azovmashi ja BC Kalev/Cramoga ühte alagruppi kuulunud BC Kiievi mängijad.

Ukraina oli möödunud hooajal EM kvalifikatsiooniturniiril oma alagrupi kolmas ja mängib sarnaselt Eestiga lisakvalifikatsiooniturniiri.

Ungari koondise liidriks on Euroliiga klubi Zagrebi Cibona põhitsenter Marton Bader, keda möödunud sügisel meelitas oma ridadesse ka Tallinna BC Kalev/Cramo. Ungari meeskonda suutis Eesti koondis möödunud aasta turniiril võita.

Alati tugev Läti saabub Tallinnasse eesotsas NBA meeskonna Golden State Warriorsi põhiviisikumehe Andris Biedrinšiga (NBA paremuselt 20. lauapallide hankija), kelle jaoks on see esimene ülesastumine oma riigi rahvuskoondise eest.

Läti oli möödunud hooajal Eestiga samas kvalifikatsioonigrupis ning mõlemal korral tuli meil lõunanaabrite paremust tunnistada.

Läti on kindlustanud pääsu EM finaalturniirile ja loodab sellel aastal saavutada oma parima tulemuse. Kõigi meeskondade nimekirjas on vähemalt kolm meest pikemad kui 2m 10 cm.

Eesti poolel teevad koondises come-backi Martin Müürsepp ja Gert Kullamäe. Müürsepp aitab koondist pärast aastast pausi, Kullamäe mängis ilveste eest viimati kolm aastat tagasi.

Võrreldes esimeste kontrollmängudega Soome vastu on rivis ka Tanel Tein ja Vallo Allingu.

Antud turniir on meie rahvuskoondisele viimaseks kontrollturniiriks Eesti pinnal enne EM lisakvalifikatsiooniturniiri.

Mängud algavad 28., 29., ja 30.juulil kell 17. Eesti koondis mängib kõigil päevadel algusega kell 19. järjekorras Ukraina,Ungari ja Läti vastu.