„Kõik ümberringi, nii sõbrad kui meedia, arvasid enne mängu, et me peaks täna (eile – toim) 30-ga võitma. Nii kerge see päris pole, kuigi olime kogu kohtumise vältel neist veidi paremad,“ sõnas Kalevi loots Alar Varrak pärast kohtumist.

Tõsi, Tbilisi pole tänavu liigas just favoriit. Seitsmekordne riigi meister (viimane tiitel 2008 a.) hakkas meeskonda komplekteerima sisuliselt alles sügise saabudes. Noort võistkonda (vanim mängija on 26-aastane) juhendab üheksa aastat treeneritööst pausi pidanud endine Moskva CSKA abitreener Pavel Googe, kes sõnas kohe hooaja alguses, et tulemusi võib meeskonnalt lootma hakata alles uuel kalendriaastal.

Kalev säras Vita vastu just meeskondlikult. Kui avapoolajal olid meeskonna põhilised skooritegijad Josh Boone ja Marco Killingsworth, siis hilisemas faasis tegi n-ö oma ära Rolands Freimanis, kes viskas neljandal veerandil üheksa ja kokku 20 punkti.

„Võit on võit. Ma ei ütleks, et me väga hästi mängisime, aga kokkuvõttes olime Vitast igas elemendis natuke paremad. Meil on palju ruumi oma mängu parandamiseks,“ sõnas Freimanis. Lätlane tunnistas, et hooaja algus pole tema jaoks just kõige kergem olnud. „Ma ei olnud EM-ist füüsiliselt väsinud, küll aga emotsionaalselt. Enda käima saamine oli keeruline, kõik oli jälle justkui uus, kuigi mängisin siin ju ka mullu. Eks ma olen rohkem selline inimene, kellel läheb natuke aega, et kõigega harjuda.“

Ühisliigas kaks võitu ja kaks kaotust kogunud Kalev jätkab hooaega juba kolmapäeval, võõrustades FIBA Europe Cupi avavoorus Iisraeli liiga mullust poolfinalisti Rishon LeZioni Maccabit.

Kalev/Cramo – Tbilisi Vita 85:75
(20:15; 17:25; 21:15; 27:20)
Rolands Freimanis 20 p, 6 lp, 5 rs, Marco Killingsworth 16 p, Josh Boone 13 p, 11 lp, Sten Sokk 13 p 5 rs, 4 lp - Aleksandr Lipovõi 22 p, Ralston Turner 14 p
Ühisliiga tabel: 1. Peterburi Zeniit 4-0… 8.-9. Kalev/Cramo 2-2; 16. Tbilisi Vita 0-5