Rocki peatreeneri Üllar Kerde sõnul peavad treenerid ja klubi juhtkond veel nõu, kas hakata kohe otsima asendajat Kreeka meistriliiga meeskonda Ateena AEK-sse siirdunud Tarmo Kikerpillile.

“Ääreründajale Marek Doroninile on vaja puhkuse andjat,” lausus Kerde. “Nii Gert Kullamäe kui ka Tanel Tein võivad selles rollis mängida, aga võimalik, et peame kedagi veel hankima.”

Siiski ei kavatse Rock lähiajal kedagi võõrsilt juurde palgata. Rikkalike kogemustega ühendriiklane Tanoka Beard tugevdab oluliselt eesliini, kus mängivad veel Janar Talts, Vallo Allingu ja Asko Paade. Peale selle tahab Kerde anda mänguaega 19-aastasele Timo Eichfussile.

Ka teine noormängija, 19-aastane Sten-Timmu Sokk pole kutsutud Eesti meistrite juurde üksnes pingipoisiks. Ta täidab Giorgi Tsintsadze kõrval mängujuhi ülesandeid. Silver Leppik arenes möödunud hooajal ründava tagamängijana.

Rock saab täiskoosseisus kokku pärast Eesti koondise EM-valikturniiri 22. septembril. Viis päeva hiljem seisab Eesti meistritel ees Riias Balti riikide presidentide karikaturniir, kus osalevad veel Kaunase Žalgiris, Vilniuse Lietuvos rytas ja Riia Barons.

BC Kalev/Cramoga liitub homme kolmas välismaalane, 206 cm pikkune Nate Fox. Möödunud hooajal Saksamaal Leverkuseni Bayeris mänginud ühendriiklane kannab praegu kanepi tarvitamise tõttu kaheksakuist võistluskeeldu, mis lõppeb 13. oktoobril.

“Foxi agent püüab hoolt kanda, et saaks võistluskeelu varem lõpetada,” lausus Kalev/Cramo mänedžer Remo Holsmer.

Kas Kalev palkab välismaalt veel ühe keskmängija, pole Holsmeri sõnul otsustatud. “Peame oma varalisi võimalusi hindama,” ütles ta. Varem liitusid Tallinna klubiga USA tagamängijad Josh Pace ja John Linehan.

Kindlasti kavatseb Kalev värvata kodumaiseid noorema põlvkonna pallureid. Üks võimalikke värvatavaid on mullu Hispaania kolmandas liigas mänginud Viljar Veski.